Maandag 15 augustus wordt de Mariaviering gehouden op het Acaciahof aan de Hoogstraat in Mill en opgeluisterd met de zegening van de Kruutwis.

Vorig jaar kon deze viering op veel belangstelling rekenen en werd deze druk bezocht. De Kruutwis is voor velen een onbekend gebeuren.

Het betreft hier een oud gebruik binnen de katholieke kerk wat, vooral in Limburg, in Limburg nog op vele plaatsen traditie is.

Nu het oogstdankfeest in onze regio niet meer wordt gevierd leek het de organisatie, met Marietje van den Elzen en pastor van der Meijden als kartrekkers, een mooie gelegenheid om onze kerkgemeenschap mee te nemen in de dankgave aan Maria door de Kruutwis aan te bieden.

De Kruutwis is samengesteld uit verschillende kruiden en vruchten die de aarde voortbrengt. Uitgangspunt het volmaakte getal 7. De variatie is vrij maar de Kruutwis dient minimaal te bestaan uit 7 onderdelen te weten; 2 kruiden die onheil weren; 2 geneeskrachtige kruiden; 2 graanvruchten en gecompleteerd wordt met een walnotenblad (heeft altijd 7 blaadjes).

Op de Acaciahof wordt nadien de Kruutwis door pastoor van de Meijden nog eens tegen de geschiedenis gehouden en de dank aan Maria uitgesproken.

We hopen dat er ook dit jaar weer vele inwoners van Mill deze dienst zullen bijwonen.

De viering vindt plaats op maandag 15 augustus om 19.00 uur op het Acaciahof.

Bij slecht weer wordt er, wat de dienst betreft, uitgeweken naar de parochiekerk. De Kruutwis wordt daarna opgehangen in de kapel op het Acaciahof.