Op zondag 23 oktober 2022 wordt voor de tweede keer Natuurfeest Tongelaar georganiseerd: een educatieve dag op het gebied van natuur voor het hele gezin op het prachtige Landgoed Tongelaar.

Na het succes van de vorige editie gaat de organisatie dit jaar extra activiteiten aanbieden om nog meer kinderen mee te laten doen.

In de boomgaard en weides rondom Kasteel Tongelaar zijn er voor kinderen tot 12 jaar allemaal fijne buitenactiviteiten zoals dieren speuren, paddenstoelen bingo, een herfststruintocht met de Avonturenboswachter, natuurfotografie workshops, boom klimmen en insectenhotels maken.

Chef kok Martien Bos van het Smaakcentrum gaat in het Kooktheater met kinderen pizzadeeg maken van meel van het graan van Tongelaar. De minipizza’s worden gebakken in de buitenoven. In de Goei Leven food truck mag je pompoen-spread maken van de pompoenen van Tongelaar. Heerlijk bij de broodjes die je bij het Scouting-kampje bakt boven een zelfgemaakt vuurtje.

Op het creatieve plein kunnen kids aan de slag met zelfgemaakte houtskool en verf van natuurlijke pigmenten. Maar ook dromenvangers en mobiles maken van wilgentakjes en zelf gevonden natuurschatten. Er zijn Maas keitjes om te beschilderen en rivierklei uit de Maas om vogeltjes van te boetseren.

De Kinderuniversiteit staat deze editie in het teken van ‘de bij’. Er zijn colleges door een natuurprofessor over dit kwetsbare diertje, de imker komt samen met de wolspinster en opa Ad laat zien hoe je echte bijenkorven vlecht. De hele dag is het terras geopend en is er fijne kampvuurmuziek van La Bande Dessinée.

Natuurfeest Tongelaar wordt georganiseerd door vrijwilligers van Brabants Landschap, Kasteel Tongelaar, Smaakcentrum Land van Cuijk, Ontdek Mill, Stichting Een Goei Leven, IVN de Groene Overlaat, Scouting Mill en Scouting Grave. Dankzij een bijdrage van Dik Groen Fonds kunnen ook dit jaar weer 50 kinderen waarvan de ouders het niet zo breed hebben gratis meedoen.

Heb je zin om te helpen bij één van de mooiste feestjes van het Land van Cuijk, als club of als vrijwilliger? Neem dan contact op met de organisatie: www.natuurfeesttongelaar.nl.

Natuurfeest Tongelaar is zondag 23 oktober 2022 (de eerste zondag van de herfstvakantie) van 11 tot 17 uur. Zodra er meer nieuws is over het programma of het reserveren van tickets laat de organisatie dat weten op www.natuurfeesttongelaar.nl.