Brouwerij de Blauwe Knoop organiseert traditiegetrouw een gratis speciaalbier-feestje op de laatste zondag van de zomervakantie op het binnenplein van Kasteel Tongelaar in Mill.

Met veel proeverijtjes, Chef kok Hans achter de XL BBQ  en live muziek van The Tributes. Drie brouwerijen waaronder de Stramme Kabouter uit Mill en Vet en Lazy uit Rotterdam staan op het binnenplein achter de tap.

Vet & Lazy uit Rotterdam

Vet & Lazy is een speciaalbier brouwerij (Okke en Ruben noemen het liever Bierparadijs), gevestigd in het oude zwembad Tropicana aan de Maas in Rotterdam. Ze hebben bieren met de naam Fluffy, Je Moeder en dubbelwit Zomerfit. “Barman! Ik wil Je Moeder!” Het is eruit voor je het doorhebt. En gelukkig maar.

De Stramme Kabouter uit Mill

Gestart na het winnen van het Open Nederlands kampioenschap in 2016 is Jan-Joris zijn eigen thuisbrouwerij gestart in Mill. Zijn passie; “Heerlijke bieren brouwen die nèt iets aparter zijn maar toch toegankelijk van smaak”. Geen feestje zonder de Stramme Kabouter, zij hebben nog geen bierfestival op Tongelaar gemist.

Brouwerij de Blauwe Knoop

De brouwerij van de Blauwe Knoop aan het binnenplein is één van de weinige kasteelbrouwerijen in Nederland. Jeroen, Chris-Jan en John zijn sinds 2016 medehuurders met hun eigen brouwerij in kasteel Tongelaar. Hun bieren dragen namen van bekende Millenaren en kasteelbewoners: Bennie Blond, Witte Willems (genoemd naar de bekende Millse kunstenaar Jo Willems) of Hellse Helwig (naar het spook van Tongelaar).

BBQ en The Tributes!

Grillmeisters Hans en Kevin staan tijdens Beer & Music achter de XXL BBQ-smoker. Vanaf 14 uur  spelen The Tributes: kampvuur muziek met een festival-vibe. Veel akoestische covers, feestmuziek, meezingers maar ook gevoelige ballads. Join the show, ook als je zelf wilt meezingen. 

Beer & Music start om 11 uur. Geen entree, gewoon lekker komen. De brouwers staan je de hele dag te woord om het brouwproces uit te leggen.

Kasteel Tongelaar
Tongelaar 12 Mill, navigatie Hoogedijk Mill
www.kasteeltongelaar.nl