Foto: Herman Verheijen

Op zondag 14 augustus werden onder tropische omstandigheden de HMV races verreden. Moeilijke omstandigheden voor zowel de rijders als de motoren maar desondanks was het volop genieten voor zowel de deelnemers als de toeschouwers.

De regelmatigheidsraces in de bekende klassen van de Historische Motorsport Vereniging kwamen allemaal aan de start en de Kostwindergroep verzorgde weer een demo met meer recente motoren. De 50cc klasse was de grootste klasse in Mill en de overwinning ging naar Kreidler coureur Ger Bruin uit het Noord Hollandse Winkel. In de 125cc won Joep Sanders met zijn Benelli, Piet Breedveld won de 250cc met een Ducati en in de 350cc won Rob Vernet. In de 500cc was Jan van Hout de meest regelmatige rijder en won, Anton Arts zegevierde bij de Pré 50 en 125 Veteranen. De Zijspanklasse kende een minimale bezetting, de winst ging automatisch naar Cees en Astrid Schouw. De organiserende MSC Mill kon vanwege de Corona pandemie twee jaar niet organiseren maar gelukkig kon de twaalfde editie op het circuit rondom Kasteel Aldendriel dit jaar wel doorgaan. In overleg met de HMV werd besloten een langere pauze in te lassen zodat iedereen weer een beetje fit kon worden voor de tweede manche. 

Genieten van Henk van Kessel op de Condor

Vele liefhebbers kwamen ook vooral genieten van de rondjes die de Millse voormalig Wereldkampioen 50cc Henk van Kessel reed. En deze keer niet met de 50cc Kreidler maar met de door Van Kessel in Mill gebouwde 125cc Condor tweecilinder. Die is namelijk weer in het bezit gekomen van Millenaar Tonny van Duren. Op het rennerskwartier kreeg de fraaie racer al heel veel bekijks en iedereen genoot van het prachtige geluid van de snelle Condor toen Henk zijn rondjes reed. “We hadden de motor perfect aan het lopen, ik genoot echt met volle teugen. En al die enthousiaste fans langs de kant maakte het allemaal nog mooier, iedereen leeft nog mee, prachtig allemaal”, aldus Henk. Op het laatste moment had Leo Peeters uit Langenboom toch besloten met zijn Honda 4-cilinder ook wat ronden te rijden. Alleen al het geluid van de motor die 20.000 toeren maakt was een genot voor de fans, genieten pur sang!

Peggy Toonen was zeer tevreden met het goede verloop van het evenement en wil benadrukken dat dit niet mogelijk zou zijn geweest zonder de bereidwillige medewerking van Kasteel Aldendriel, de circuitaanwonenden, de EHBO en hulpdiensten, de gemeente en uiteraard de HMV en de MSC Mill clubleden en andere medewerkers. Allemaal hartelijk dank!