Foto: Cockie Kremers

Met pijn in het hart heeft de werkgroep Brabants Oerparcours in Mill besloten te stoppen met de organisatie van deze laagdrempelige survivalrun.

De belangrijkste redenen hiervoor zijn dat het organiseren van een Oerparcours niet meer mogelijk is binnen de actuele regels rond veiligheid en die gelden binnen natuurgebieden. De extra kosten die komen kijken bij het kunnen voldoen aan alle regels en wetten zou de organisatie moeten verwerken in het inschrijfgeld en dat past niet binnen het concept Oerparcours. Dit was namelijk een laagdrempelige survivalrun voor iedereen.

Het Oerparcours werd in 2013 voor de eerste keer gehouden op initiatief van Ontdek Mill, Beweegtuin Mill en Stichting Activiteiten Mill. Elke editie was er ruimte voor maximaal 500 deelnemers (vanaf 10 jaar) die op een laagdrempelige sportieve manier in de Groespeel en Kanaalzone de hindernissen bedwongen en genoten van de prachtige natuur in dit gebied.  

De werkgroep van het Oerparcours bedankt alle deelnemers, sponsoren en alle andere betrokkenen aan de 7 edities van het Oerparcours die zij sinds 2013 organiseerden. Mocht een andere organisatie belangstelling hebben deze survivalrun, of een vergelijkbare activiteit in Mill over te willen nemen, dan is de werkgroep uiteraard graag bereid hun opgedane ervaringen hierbij in te zetten.

Neem voor meer informatie contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..