In het Pakhuis te Cuijk is er in het weekend van 12 en 13 november nieuw werk te zien van Elsbeth Roest-schilderijen en Jan Bastiaans-prints en recycle-art. Beide kunstenaars hebben de laatste jaren vooral lekker door gewerkt.

Elsbeth (Sint Hubert) heeft tijdens de corona tijd veel gefietst en gewandeld in het mooie Land van Cuijk. De afwisseling van natuur binnen dit gebied heeft, evenals het werken in de tuin, genoeg inspiratie opgeleverd om te vertalen op het doek. De werken zijn herkenbaar en realistisch, maar bovenal geeft Elsbeth toch een eigen, nieuwe werkelijkheid weer.

Het begint meestal met het voorbewerken van het blanco doek met verschillende materialen, zoals zand, papier, touwtjes, etc. Er ontstaat zo een abstract gelaagde huid, waarop zij gaat schilderen met olie-of acrylverf. Naast de zo ontstane bloem- en landschapsschilderijen schildert ze nog steeds koppen en geabstraheerde vogeltjes al dan niet met een knipoog.

Jan (ex-Millenaar) is de laatste jaren bezig geweest met recycle-art, hij maakt objecten van petflessen. De flessen worden met een brander aan elkaar gesmolten. De insteek hiervan is dat ze op verschillende manieren kunt zetten of stapelen, het lijkt dan steeds een ander kunstwerk te zijn.  Van de objecten worden foto`s gemaakt en digitaal bewerkt.

Soms laat Jan de werkelijkheid zien, maar vergroot ze ook uit. Zo krijg je een heel ander beeld te zien, dat het onderwater lijkt of op de natuur. De prints worden afgedrukt op plexiglas, in een beperkte oplage 1/3. Tijdens deze expositie toont Jan voor het eerst zijn kunststropdassen. Deze zijn ontworpen van zijn digitale kunstwerken en elke stropdas blijft uniek, daar is er maar een van.

Pakhuis, van 12.00 - 17.00 uur.
Kerkstraat 12
5431DS Cuijk
Vrij toegankelijk