Op donderdag 10 november 2022 organiseerde het Merletcollege een opleidingenmarkt voor meer dan 500 derde- en vierdejaarsleerlingen. Leerlingen van de locaties Cuijk, Grave en Mill waren uitgenodigd op de Katwijkseweg in Cuijk waar mbo-opleidingen zich presenteerden.

Op het Merletcollege wordt er elke dag gewerkt aan de toekomst van de leerlingen. Leerlingen ontwikkelen in 4 jaar tijd verschillende vaardigheden en vergaren veel kennis op het vmbo. ‘Maar wat wordt de volgende stap na het Merletcollege?’. Op deze vraag zochten de leerlingen een antwoord tijdens de opleidingenmarkt.

Voor de leerlingen is dit een belangrijk oriëntatiemoment in hun loopbaan met als doel het maken van de juiste keuze voor hun vervolgopleiding na het vmbo: Een BBL- of een BOL-opleiding? Een school dichtbij of met de trein naar een grotere stad? Of toch doorstromen naar de havo?

Meer dan 60 voorlichters van diverse ROC’s en andere mbo-scholen presenteerden hun opleidingen. De school kijkt terug op een zeer geslaagde avond.