In 2019 heeft Popkoor Event uit Wijchen, o.l.v. Trees Rutten, voor het eerst een concert verzorgd in de Sint- Willibrorduskerk in Mill.

De Millse trompettisten Ad Goossens en Willem Hermans hebben met het koor ook enkele nummers ten gehore gebracht. Daar hebben zij en het publiek in een overvolle kerk heel erg van genoten. Dit concert was tevens het  laatste optreden van het koor voordat corona uitbrak. Ad en Willem zijn in de coronatijd juist heel veel gaan optreden bij verzorgingshuizen, waar ze door hun muziek veel blijdschap zagen bij mensen die geen bezoek mochten ontvangen.

De samenwerking met Event en Ad en Willem beviel zó goed, dat daar nu een vervolg op komt met weer een concert in de Millse kerk.

Event, een koor dat met maar liefst 100 (!) koorleden naar Mill zal komen, brengt opnieuw samen met Ad en Willem een Kerstconcert in de prachtige kerk van Mill en hoopt weer op veel mensen die komen luisteren naar een aantal moderne kerstsongs, traditionele kerstliederen en natuurlijk mooie trompetmuziek.

Het concert zal plaatsvinden op zondagmiddag 18 december van 14.00 uur tot ongeveer 15.45 uur. De entree is deze middag gratis. Wel wordt er aan het einde van de middag een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Jozef en Maria met het kindje Jezus zullen ook aanwezig zijn en daarnaast zullen Millse kinderen als engeltjes, herdertjes en de drie koningen optreden. Ook wordt tussen de liedjes door het beknopte Kerstverhaal gelezen.

Aan het einde van het concert zal er in 10 talen een kerstwens worden uitgesproken met de daarbij behorende vlag van dat land. De vlag van Oekraïne zal wapperen en de kerstwens wordt uitgesproken door een Oekraïense jonge vrouw die met haar zoon gevlucht is uit het oorlogsgebied. 

De vlag uit India zal ook wapperen en daarbij spreekt pastoor James van Mill de kerstwens uit van zijn land India. 

Kortom; een concert waarmee iedereen in kerstemming komt, gratis toegankelijk voor groot en klein.

Zondag 18 december, van 14.00 - 15.45 uur, Sint Williborduskerk Mill

Gratis toegang