Foto: Cockie Kremers

Op 12 oktober is het Heilig Hartbeeld in Sint Hubert weer teruggeplaatst. Het moest een jaartje plaats maken voor de reconstructie van de Pastoor Jacobsstraat.

Helaas ging bij het weghalen van het beeld de sokkel verloren. Maar op verzoek van kunstenaar Chris de Graaf uit Millsbeek die de laatste 20 jaar het beeld repareerde en heeft onderhouden, heeft Thijssen Den Brok BV uit Mill een nieuwe prefab sokkel vervaardigd en staat het beeld weer aan de Pastoor Jacobsstraat in Sint Hubert. 

Aanstaande zondag 27 november zal Pastoor James het Heilig Hartbeeld in gaan zegenen. Deze plechtigheid start met een kerkdienst om 10.00 uur in Sint Hubert waarbij ook het Sint Barbaragilde aanwezig zal zijn. Na de dienst gaat men in processie naar het Heilig Hartbeeld voor de officiële inzegening. Aansluitend is er een brunch in gemeenschapsaccommodatie de Jachthoorn voor alle vrijwilligers van de kerk als dank voor hun inzet afgelopen jaar.

Het Heilig Hartbeeld werd in 1920 in Sint Hubert geplaatst ter gelegenheid van het jubileum van pastoor Jacobs. Adrianus Augustinus Jacobs (1869-1941) werd in 1895 tot priester gewijd. Vanaf 1914 was hij pastoor in Sint Hubert. Ter gelegenheid van zijn zilveren priesterjubileum, werd op 8 juni 1920 het Heilig Hartbeeld ingewijd. Na de reconstructie van de Pastoor Jacobsstraat is het beeld nu zo’n 15 meter verderop geplaatst.

Een videoverslag van het plaatsen van het beeld op 12 oktober is ook te zien bij Omroep Land van Cuijk en in de rubriek video op inmill.nl.