Foto: Cockie Kremers

Het Wijchense POPkoor Event, dat al bestaat sinds 9 mei 2000, komt weer naar Mill. Het laatste concert dat zij in de Millse kerk gaven, werd ontzettend druk bezocht en was werkelijk fantastisch.

In een overvolle kerk werd door koorleden de sterren van de hemel gezongen en trompetmuziek van de Millse trompettisten Ad Goossens en Willem Hermans bezorgde menigeen kippenvel. Gezien het succes van toen mocht een vervolg niet ontbreken en vandaar het geplande concert in de Millse kerk op zondag 18 december aanstaande. 

Het koor bestaat op dit moment uit maar liefst 108 leden die graag zingen. Iedere dinsdagavond repeteren zij bij Verploegen in Wijchen. Ze zingen vooral moderne popsongs en evergreens, meest engelstalig.

In de loop der jaren hebben zij al heel veel leuke en mooie optredens mogen verzorgen. Daarnaast kwamen zij met een eigen musical in 2004, hebben ze drie cd’s uitgebracht en een aantal keren The Passion uitgevoerd. Een popkoor met een behoorlijke staat van dienst dus!

In 2019 hebben zij voor het eerst een Kerstconcert mogen verzorgen in de Sint- Willibrorduskerk in Mill. Dat was hun laatste optreden voordat corona uitbrak. Een nare tijd voor iedereen maar ook voor hen als koor. Zij hebben in deze tijd gezocht naar oplossingen om toch te kunnen blijven zingen. In het begin met zoomen om elkaar toch even te zien en te horen. Later op een voetbaltribune, in een grote bedrijfshal, in kleine groepjes, in grotere groepjes afwisselend met het aantal mensen dat mee mocht zingen. Daardoor zijn zij als koor bij elkaar gebleven!

Nu in 2022 zijn zij blij om weer een Kerstconcert te mogen geven in de prachtige kerk van Mill met hopelijk weer een groot aantal mensen die naar hen willen komen luisteren. Ook kinderen zijn van harte welkom, tijdens het concert zal het kerstverhaal voorgelezen worden en Millse kinderen zullen een bijdrage aan het concert leveren als engeltjes, herders en koningen.

Het concert is op zondagmiddag 18 december van 14.00 uur tot ongeveer 15.45 uur. Ook de trompettisten Ad Goossens en Willem Hermans, beiden uit Mill, zullen deze middag weer van de partij zijn. Zij spelen samen een paar liedjes maar ook een paar met de zang van het koor erbij.  De entree is deze middag gratis. Wel wordt er aan het einde van de middag een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Het repertoire bestaat deze middag uit een aantal moderne kerstsongs, o.a. O holy night, The drummer boy, When a child is born en natuurlijk de bekende kerstliedjes zoals Wij komen tezamen, Er is een Kindeke, Midden in de winternacht. Daarnaast zullen zij nummers  zingen die passen in de kersttijd, waaronder een medley van The Lion King. Ook hebben zij een paar nieuwe, vrolijke kerstliedjes ingestudeerd omdat ze graag willen dat de mensen na het concert blij naar huis gaan.

Popkoor Event i.s.m. Ad Goossens en Willem Hermans
Zondag 18 december van 14.00 - 15.45 uur
Willibrorduskerk Mill
Toegang gratis