Foto: Cockie Kremers

Op initiatief van het Ondernemers Collectief Mill is er vanaf zaterdag 10 december een Kerststallen- en Sfeerroute in het centrum van Mill.

Aanwonende ondernemers maar ook particulieren kunnen hier actief aan deelnemen. Dit door hun etalage, tuin of pand sfeervol aan te kleden met ergens ook een of meerdere kerststallen. Deze route is door iedereen vanaf zaterdag 10 december tot begin januari op een eigen gekozen moment gratis te wandelen. Gedurende deze periode zijn er ook enkele speciale activiteiten en op de zondagen 11 en 18 december heeft de route een culinair tintje.

Culinaire route

Zondag 11 en zondag 18 december kan men de route wandelen en tussendoor op 5 verschillende locaties aanschuiven voor een lekker hapje of gerechtje. Dit kan die dagen tussen 11.00 uur en 17.00 uur. Men kan zelf bepalen in welke volgorde men die dag de deelnemende horecalocaties (Myllesweerd, ’t Centrum, de Directeur, d’n Buurman en Plaza de Frietkraam) bezoekt. Wat wel belangrijk is, is om tijdig kaartjes voor deze Culinaire Kerststallen- en Sfeerroute te reserveren. 
De kosten voor volwassenen zijn 10,- euro per persoon en voor kinderen 5,- euro. Reserveer tickets via info@ocmill.nl of bel Corné Kremers op 0485 32 56 34.

Route

De Kerststallen- en Sfeerroute start bij de kerk met de kerststal en Wensboom. Daarna richting Buitengewoon Kado, rechts naar ’t Lagerhuis, door het Aldendrielpark voor zorgcentrum Aldenhorst door richting The Florist en vervolgens richting Schoolstraat. Hierna door de Spoorstraat, Melkweg en rechtsaf de Stationsstraat in (zie ook de etalage van Batterijshop Mill aan de Bernhardstraat) en daarna via de Oranjeboomstraat naar de Acaciahof aan de Hoogstraat. Vandaar uit via de Molenstraat en Margrietstraat weer terug naar de kerk. Het zou mooi zijn als zoveel als mogelijk aanwonende ondernemers en particulieren actief deel zouden nemen aan de versiering en de verwerking van één of meerdere kerststallen in de etalage, achter het raam of in de tuin.

Acaciahof

Ook de Acaciahof aan de Hoogstraat neemt dus deel aan deze route. Vrijwilligers van het Hobbycentrum in Mill zijn druk (zie foto) met het maken en schilderen van kerstfiguren voor de kerststal op de Acaciahof. De Acaciahof is overigens gesloten als het donker wordt, dus bezoek deze gedurende de Kerststallen- en Sfeerroute overdag.

Letterspel

Vanaf zaterdag 10 december zijn op 12 plekken in de route letters te vinden. Verzamel deze, maak er een woord van en mail dit voor maandag 2 januari naar info@ocmill.nl. Onder alle juiste inzendingen worden enkele leuke prijzen verloot.

Kerststal

Woont u niet aan de route maar zou u uw kerststal(len) graag ergens exposeren? Of heeft u een of meerdere kerststallen die u zelf niet meer gebruikt en wilt u deze beschikbaar stellen voor verwerking in deze route? Laat het dan weten aan de werkgroep. Dat kan door te mailen naar info@ocmill.nl of te bellen met Corné Kremers op tel. 0485 32 56 34. Kerststallen die u niet meer gebruikt kunt u ook afgeven bij Marianne van Hal bij Buitengewoon Kado aan de Hoogstraat en Lionne Siroo bij Rijwielhandel ’t Snuutje aan de Spoorstraat in Mill.