Nadat Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) bekend maakte voornemens te zijn het Merletcollege in Mill te sluiten ontstond er heel wat commotie bij ouders, leerlingen en andere betrokkenen.

Ook binnen de politieke arena van de gemeente Land van Cuijk ontstond discussie en waren velen verrast over dit voorgenomen besluit. Vanuit diverse inwoners en organisaties kwamen reacties dat een kleinschalige VMBO-school om diverse redenen in Mill zou moeten blijven en als OMO zou besluiten daadwerkelijk het Merletcollege in Mill te sluiten, dat er dan een eigen nieuwe VMBO-school zou moeten komen. Op dit idee kwamen ondertussen al diverse positieve reacties.

De Dorpsraad Mill heeft dat signaal opgepakt en wil samen met alle geïnteresseerden die actief mee willen werken om dit serieus vorm te geven een bijeenkomst beleggen. Dit op woensdagavond 4 januari om 20.00 uur in Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill. Aanmelden om hierbij aanwezig te zijn kan tot maandag 2 januari door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De werkgroep Mooi Mill bestaat uit diverse organisaties en wil gezamenlijk zaken oppakken om Mill (nog) mooier te maken.

www.mooimill.nl