Schooluitval op het mbo heeft vaak als oorzaak dat jongeren een verkeerde keuze hebben gemaakt. Door mee te doen aan het Beroepenfeest dragen bedrijven en organisaties uit het Land van Cuijk en Maasduinen bij aan een beter beroepsbeeld voor deze leerlingen.

Donderdag 16 maart 2023 gaat de rode loper weer uit voor zo’n 800 vmbo-leerlingen van Metameer, Merletcollege, Elzendaalcollege en, dit schooljaar voor het eerst, het PrO College. Dit wordt inmiddels de vijfde editie van Land van Cuijk Maasduinen On Stage. Iedje Heere, rector van het Merletcollege en trotse penvoerder van het project: “Voor het Beroepenfeest is een prachtige nieuwe locatie gevonden. We ontvangen de leerlingen met applaus in Sportcentrum Pica Mare in Gennep, dat helemaal in de stijl van On Stage wordt aangekleed”. 

De leerlingen werken met hun mentoren aan de voorbereidingen. Ook krijgen ze in februari een netwerktraining, kiezen ze hun beroepen Top 5 en maken een persoonlijk visitekaartje dat ze meenemen naar het Beroepenfeest. Daar gaan ze in gesprek met hun favoriete beroepsbeoefenaren. Ze kunnen vragen stellen en solliciteren naar een plekje op de Doe Dagen (28 en 30 maart). Ze lopen dan een dagdeel met de beroepsbeoefenaar mee op zijn of haar eigen werkplek. Veel leerlingen houden contact met de bedrijven die ze door On Stage leerden kennen. Ze gaan er uiteindelijk stagelopen of vinden er een (vakantie)baan.

Aanmelden 

Intussen hebben zich al bijna 200 beroepsbeoefenaren aangemeld maar we streven naar 275. Doe ook mee en vertel wat je werk zo leuk maakt! Van kapper tot advocaat, van hondentrimmer tot ICT-er, van architect tot bloemist en alles daartussen. Alle beroepen zijn welkom!  Want hoe weten jongeren wat ze allemaal kunnen worden, welke mogelijkheden er voor ze zijn als wij het ze niet laten zien?

Aanmelden kan op www.landvancuijkmaasduinenonstage.nl, bedrijf en beroep zijn dan meteen zichtbaar. Alle deelnemers krijgen een uitnodiging voor de informatiebijeenkomst op 7 februari.