Foto: Cockie Kremers

Voor de eerste keer organiseerde een werkgroep binnen het Ondernemers Collectief Mill (OCMill) een Kerststallen- en Sfeerroute in het centrum van Mill.

Bij bijna alle ondernemers en tal van particulieren waren kerststallen te vinden in etalages, in tuinen en op verrassende andere plekken op de route. Ook hadden deelnemers hun winkel, etalage, huis en/of tuin helemaal in de kerstsfeer aangekleed. Iedereen kon van 10 december tot begin januari de route wandelen op een zelf gekozen moment. Gezien de vele leuke reacties die zowel bij de werkgroep als deelnemers zijn ontvangen, kan men terugkijken op een geslaagde eerste editie.

Culinaire route

Tijdens deze editie waren er 2 momenten waarop deze Kerststallen- en Sfeerroute een culinair tintje had. Belangstellenden konden zich inschrijven en bij 5 verschillende horecazaken in het Millse centrum een lekker gerechtje nuttigen. Er waren gerechtjes voor zowel kinderen als volwassenen. Deelnemers waren enthousiast over hetgeen men her en der kreeg en dit leverde ook nog extra ideeën op als aanvulling bij een volgende editie.

Letterspel

Op diverse locaties in de Kerststallen- en Sfeerroute waren letters te vinden. Door deze te verzamelen en te puzzelen was het woord ‘Kerstkransje’ te maken. Gezien de vele inzendingen vonden heel wat wandelaars van deze route het een leuke aanvulling. Onder alle juiste inzendingen zijn 3 OCMill cadeaubonnen verloot. Deze gaan naar Yonta Meijer, Max Janssen en Toos en Peter Goossens. Zij ontvangen deze bon binnenkort in de bus.

Kleurplaten

Via de basisscholen in de voormalige gemeente Mill en Sint Hubert waren ook speciale kleurplaten verspreid. Deze waren ook gratis af te halen en vanaf de website van OCMill te downloaden. Alle ingeleverde werkjes waren te zien in de etalage van het voormalige winkelpand van Jan Linders aan de Oranjeboomstraat. Onder alle ingeleverde kleurplaten zijn de inzendingen van Roos Beelen, Saar van Summeren en Pleun Mengerink getrokken. Zij ontvangen binnenkort een leuke prijs als dank voor hun deelname aan deze activiteit.

2e editie

Binnenkort is er een evaluatie binnen de werkgroep rond deze eerste editie. Gezien de vele leuke reacties kan een 2e editie niet uitblijven. Heeft u nog leuke ideeën of aanvullingen om de volgende editie van deze Kerststallen- en Sfeerroute nog leuker te maken? Laat het dan gerust weten. Mail alle ideeën of suggesties naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..