Wil jij jouw koopwoning verduurzamen en minder gas en elektriciteit verbruiken? Wil je onafhankelijk advies hoe je dat aan kan pakken? Kom dan naar het energiecafé.

Samen met de gemeente organiseren we deze avond voor onze inwoners. Tijdens dit energiecafé geven onafhankelijk adviseurs informatie over hoe je je woning goed kan isoleren, hoe je van het gas af kan stappen, hoeveel stroom je zelf op kan wekken en hoe je dit allemaal aan moet pakken. Daarnaast vertelt de gemeente wat ze kunnen faciliteren om het te bekostigen en wat de rijksoverheid aan subsidies biedt. Zo kunnen inwoners bij de gemeente een lening met goede voorwaarden krijgen en voor isolatiemaatregelen en voor een warmtepomp een subsidie krijgen.

Namens de dorpsraad bezochten wij het vorige maand gehouden Energiecafé in Haps. Wij waren onder de indruk van de opkomst, de nuttigheid en van het informatieve gehalte. Zeer de moeite waard om dit nu ook in Langenboom te doen. 

Energiecafé Langenboom
Dinsdag 28 februari 19.30 (inloop vanaf 19.00)
in De Lummel

Kermis

Praat mee over de toekomst van de Langenboomse Kermis. De gemeente Land van Cuijk is bezig met het opstellen van een kermisbeleid. In dit nieuwe kermisbeleid wordt duidelijk hoe de gemeente vanaf 2024 met kermis omgaat. Namelijk, de gemeente wil twee typen aanpak gaan hanteren om kermissen te faciliteren:

  1. De gemeente zet een opdracht uit voor het organiseren van een kermis
  2. De gemeente stelt een vergoeding beschikbaar voor dorpsraden om zelf een kermis in eigen kern te organiseren.

Als onderdeel van de uitwerking van het kermisbeleid wil de gemeente graag in de dorpen inventariseren welke van deze twee opties voor hun dorp de voorkeur geniet. De dorpsraad zoekt iemand(en) die hierbij Langenboom wil vertegenwoordigen. Belanghebbende en/of belangstelling? Meld je zsm bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06 57222965).