Deze zomer gaan wij, Casper (16) uit Mill, Stef (16) uit Sint Anthonis, Jorn (16)uit Overloon, Jesse (13) uit Rijkevoort, Eleonore (14) uit Cuijk en Marit (16) uit Grave een geweldig avontuur beleven!

Wij gaan samen met bijna 2000 andere scouts uit Nederland naar Zuid-Korea om daar deel te nemen aan de World Scout Jamboree, het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld. Hier komen meer dan 50.000 scouts uit 150 verschillende landen samen voor een onvergetelijke ervaring. 

De bijna 1250 jeugddeelnemers vormen samen met 700 vrijwilligers de Nederlandse afvaardiging voor de World Scout Jamboree in Zuid-Korea. Alle jeugddeelnemers zijn ingedeeld in 35 troepen. Elke troep heeft een eigen naam en logo en bestaat uit 36 scouts en 4 begeleidende stafleden. Wij zitten allemaal in troep Bladsnuitkever! Onze yell is: Ulineun ip bagumi! (dit betekent: wij zijn de bladsnuitkevers). Een troep is onderverdeeld in 4 patrouilles.

Inmiddels zijn er al een aantal troepweekenden geweest en staan er nog een paar op de planning om de scouts voor te bereiden op deze bijzondere reis. De eerste was in Veghel, daar hebben we elkaar voor het eerst ontmoet. We hebben toen ook heel veel karaoke gezongen, Koreaans gekookt, kampvuur gemaakt en crazy 88 gedaan. Het volgende troepweekend was in Boxmeer, toen hebben we te horen gekregen wie je buddy is. Een buddy is iemand die altijd weet waar je bent tijdens de reis, waar je samen mee kan gaan kletsen en je slaapt samen in een tent. We hebben toen ook te horen gekregen in welke patrouille iedereen zat. Een patrouille is een groepje waarmee je de corvee doet en wat activiteiten. We hebben ook al een troep dag gehad in Veldhoven, hier hebben we uitleg gehad over de activiteiten die we in Zuid-Korea gaan doen en we hebben apenkooi gespeeld om elkaar nog beter te leren kennen.

Tijdens de voorbereidingsweekenden is eerst het kennismaken belangrijk, maar ook het leren van elkaar, het samen voorbereiden, de normen en waarden en het samenleven met andere culturen staan op het programma. Ook maken we in de voorbereiding al kennis met de Zuid-Koreaanse cultuur en gebruiken, zodat we ons tijdens de reis door Zuid-Korea ook prima weten te redden. Uiteraard is er genoeg gelegenheid om elkaar goed te leren kennen, zodat we als een hechte vriendengroep op reis gaan. 

De World Scout Jamboree wordt eens in de vier jaar georganiseerd. In 1937 en 1995 was de World Scout Jamboree in Nederland. In 2023 organiseert Zuid-Korea de World Scout Jamboree van 1 t/m 12 augustus 2023. Voordat we aankomen op de World Scout Jamboree hebben we nog een voorreis van 5 dagen, we gaan dan met de troep Seoul verkennen. We gaan dan onder andere naar de Lotte Tower, the National Folk Museum of Korea en naar diverse tempels en natuurlijk shoppen en bijzondere dingen eten.

Tijdens een World Scout Jamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein in tenten. De afmetingen van dit jamboree terrein is 6,5 km bij 2,5 km. Dus een aardig eindje wandelen van links naar rechts in de Koreaanse warmte. Wij leren elkaar kennen en ook maken we kennis met elkaars culturen, gewoontes en gebruiken. Samen met de voorreis door Zuid-Korea maakt dit alles het tot een onvergetelijke ervaring voor ons, als jeugddeelnemers.

We hebben er ontzettend veel zin in en we kunnen niet meer wachten tot we gaan!