Het was gezellig druk op dinsdag 28 febr in De Lummel. De vele bezoekers van het Energiecafé kregen alles te horen over de noodzakelijke energietransitie en hoe daarvoor hun woning te verduurzamen.

Samen met de gemeente organiseerden de dorpsraad  deze avond voor onze inwoners. Tijdens dit energiecafé gaven onafhankelijk adviseurs informatie over hoe je je woning goed kan isoleren, hoe je van het gas af kan stappen, hoeveel stroom je zelf op kan wekken en hoe je dit allemaal aan moet pakken. Daarnaast vertelde de gemeente wat ze kunnen faciliteren om het te bekostigen en wat de rijksoverheid aan subsidies biedt. Zo kunnen inwoners bij de gemeente een lening met goede voorwaarden krijgen en voor isolatiemaatregelen en voor een warmtepomp een subsidie krijgen.

Kijk voor meer informatie op www.gemeentelandvancuijk.nl/energie-besparen en op www.gemeentelandvancuijk.nl/duurzaamheidslening of op www.brabantwoontslim.nl/land-van-cuijk.

En voor meer informatie over de noodzaak van versterking onze dorpsraad, bel of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06 57222965) of naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06 13565178).