Foto: Cockie Kremers

Van woensdag 26 april 17.00 uur tot donderdag 27 april (Koningsdag) 17.00 uur staat er een bijzondere activiteit op het programma in het Aldendrielpark in Mill. Onder de naam ’24 uur voor KWF’ kan men zich in teamverband sportief inzetten om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker.

Zo kunnen teams 24 uur lang in estafettevorm een ronde van zo’n 400 meter wandelen, een route van zo’n 2 kilometer fietsen of een spinningfiets draaiende houden. Maar ook is er een entertainmentprogramma waarbij men aan kan schuiven voor een aspergediner (verzorgd door Jack Rooijakkers), is er een ontbijt, veel muziek, een veiling en ook de activiteiten van Stichting Kinderfeesten Mill maken op Koningsdag deel uit van deze ’24 uur voor KWF’.

Het idee voor deze ’24 uur voor KWF’ komt van Mat van Sambeek (60 jaar) uit Mill. “In het verleden heb ik al ooit 48 uur rondjes gefietst rond Kasteel Aldendriel en ook hadden we het Glazen Huis in Mill en later in Zeeland,” vertelt Mat. “Dit alles om geld in te zamelen voor onze deelname aan Alpe d’HuZes. Hierbij beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’.” Doel hiervan is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. “Op 1 juni is de volgende editie en met ons team Piet’s Challenge nemen we weer deel.”

Mat merkte dat het voor veel deelnemers aan Alpe d’HuZes steeds lastiger wordt om individueel geld in te zamelen en sponsoren te vinden. Dat bracht hem op het idee een gezamenlijke activiteit op te zetten onder de naam ’24 uur voor KWF’. “Iedereen die op 1 juni deel gaat nemen kan participeren en ons helpen bij de organisatie van deze 24-uurs actie. We verdelen aan het einde van deze dag de opbrengst evenredig onder de Alpe d’HuZes deelnemers zodat men dat bedrag toe kan voegen aan de eigen sponsoring. Uiteindelijk komt al het geld bij elkaar en gaat dat naar KWF.” Ontdek Mill en Stichting Activiteiten Mill, waarvan Mat zelf ook lid is, tekenen voor de organisatie van deze ’24 uur voor KWF’ en doen de coördinatie. Ook het Ondernemers Collectief Mill heeft een sponsorbedrag toegezegd om deze organisatie mogelijk te maken.

Teams die in estafettevorm deel willen nemen aan 24 uur wandelen, fietsen of dit willen doen op een spinningfiets kunnen zich aanmelden door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er is geen minimumbedrag qua sponsoring om deel te kunnen nemen. “We hopen op deelnemende teams vanuit bedrijven, sportclubs, families en vriendengroepen. Veel mensen hebben wel iemand verloren door kanker, het is wellicht mooi diegene te gedenken door gezamenlijk een sportieve activiteit neer te zetten waarbij men tevens geld inzamelt voor onderzoek tegen die verschrikkelijke ziekte.” Ook als men zelf iets anders wil doen voor of tijdens deze 24 uur om KWF te steunen, is dat uiteraard mogelijk. 

Naast de sportieve activiteiten staat deze ’24 uur voor KWF’ ook bol van muziek, entertainment en vermaak voor groot en klein. Ook de Koningsdagactiviteiten van Stichting Kinderfeesten Mill maken hier op 27 april van 10.00 uur tot 14.00 uur deel van uit.

Zie voor meer informatie en het groeiende programma ook www.24uurvoorkwf.nl.