Natuurbegraven is sterk in opkomst in Nederland. Maar wat is natuurbegraven nou precies en waarom kiezen steeds meer mensen hiervoor? Hoe ziet een uitvaart op een natuurbegraafplaats eruit en wat zijn de mogelijkheden bij een afscheid in de natuur?

Waarmee houd je rekening, hoe maak je een uitvaart persoonlijk en welke duurzame keuzes zijn er? Om antwoord te geven op deze vragen organiseert natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide op zondag 26 maart van 11.00 tot 16.00 uur een groene inspiratiedag. 

Rust en ruimte

Een natuurbegraafplaats is een natuurgebied waar begraven in de natuur mogelijk is. Je kunt hier een eeuwigdurend natuurgraf kopen, dat altijd onderdeel van de natuur zal blijven. ‘Nooit geweten dat het zo ook kan’, is een veelgehoorde reactie van mensen die een uitvaart bijwonen op de natuurbegraafplaats. Ze doelen vaak op de rust en ruimte die ze ervaren, op de persoonlijke invulling en op de prachtige omgeving. Wil je meer weten over natuurbegraven en duurzame uitvaarten? Kom naar de groene inspiratiedag. Laat je informeren tijdens een lezing en ontdek de natuur tijdens een van de wandelingen.

Wat kun je deze dag verwachten?

  • Ga mee met een rondleiding over de natuurbegraafplaats
  • Kom naar een lezing over natuurbegraven en hoor meer over de mogelijkheden voor een afscheid in de natuur
  • Laat je informeren over manden, kisten, wades en urnen
  • Woon een lezing bij over duurzame uitvaarten
  • Bekijk de mycelium kist van Loop (‘levende schimmelkist’)
  • Kom meer te weten over het maakproces van de houten gedenktekens die de natuurgraven markeren
  • Bekijk een voorbeeldgraf en een voorbeeldurnengraf

Vanaf 11.00 uur staat de koffie en thee klaar en informeren de medewerkers van de natuurbegraafplaats je in een open en ontspannen sfeer. Aanmelden voor de groene inspiratiedag is niet verplicht, maar wel gewenst. Er zijn geen kosten aan verbonden.

www.mookerheide.nl/groeneinspiratiedag

Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide
Heumensebaan 18
Molenhoek
www.mookerheide.nl
024-2036230