Foto: Cor v.d. Weem

Op dinsdag 14 maart jl. werd in het Lagerhuis in Mill de jaarvergadering gehouden van KBO Mill. De voorzitter, Anneke Punt, heette iedereen van harte welkom en was blij verrast met zo’n grote opkomst.

Ruim 180 leden waren aanwezig. Deze mooie opkomst wordt door het bestuur gezien als een blijk van waardering en een compliment.

Bij aanvang van de vergadering werd tijdens een In Memoriam  stilgestaan bij het overlijden van 22 leden in 2022. 

Vervolgens bracht het bestuur verslag uit van alle activiteiten van het afgelopen jaar en de uitvoering van belangrijke taken als  de individuele belangenbehartiging, waaronder de Clientondersteuning, ouderenadvisering en belasting invulhulpen. Het blijkt dat KBO Mill veel kan betekenen voor de toenemende behoefte aan individuele ondersteuning van mensen, die niet op eigen kracht zelfredzaam zijn. Maar ook aan de collectieve belangenbehartiging door het Kringbestuur en KBO Brabant wordt hard gewerkt. 

Het financieel jaarverslag werd voorgedragen en toegelicht door de penningmeester Hans Derks. Het jaar wordt afgesloten met een positief saldo!

Volgens het ‘rooster van aftreden’ waren er 3 bestuursleden aftredend. De penningmeester Hans Derks stelde zich opnieuw herkiesbaar. Marietje wil op een later moment dit jaar aftreden en Adriaan wil aanblijven totdat er iemand gevonden is die zijn functie wil overnemen. M.a.w. er komen plaatsen vrij in het bestuur van KBO Mill. De voorzitter roept op om eens na te denken over een functie in het bestuur van KBO Mill. 

En, dit jaar waren er 9 leden die al 25 jaar lid zijn van de KBO. Zij ontvingen een oorkonde met een mooie bos bloemen. 

Tot slot werden de plannen en aandachtspunten bekend gemaakt voor het jaar 2023, zoals  het ontwikkelen van nieuwe activiteiten, die ook aantrekkelijk zijn voor jongere senioren, het herhalen van goed lopende activiteiten zoals scootmobieltochten en pannenkoekenmiddag; het jubileum, de busreizen en themabijeenkomsten.

Na het formele gedeelte was er tijd voor muziek en ontspanning. Het amusementsorkest Jersey wist de aanwezigen goed te vermaken en van de dansvloer werd veelvuldig gebruik gemaakt. 

Al met al was het een gezellige middag en iedereen ging rond 17.00 uur tevreden naar huis.