Heb je zin in een praatje? Wil je er even tussen uit? Iedereen voelt zich weleens eenzaam of alleen.

Het ervaren van een onplezierig of ontoelaatbaar gemis aan bepaalde relaties. Het kan zijn dat het aantal contacten dat men heeft met andere mensen geringer is, dan men wenst.

Alleen zijn of je eenzaam voelen is niet hetzelfde. Wel valt het vaak samen. Wat eenzaamheid is, hoe het voelt en wat het met je doet is voor iedereen anders. De een heeft meer betekenisvolle relaties of een groter sociaal netwerk nodig dan de ander. Het is niet aan mensen te zien of zij zich eenzaam voelen. Hierbij gaat het vooral om het ontbreken van contacten met mensen waarmee iemand bepaalde gemeenschappelijke kenmerken deelt, zoals vrienden, kennissen of collega’s.

Als je erop let, zie je duidelijk aanwijsbare momenten waarop een mens zich eenzaam kan gaan voelen. Bijvoorbeeld als een geliefde komt te overlijden, als iemand verhuist of met pensioen gaat en collega’s niet meer dagelijks ziet. Ook als mensen minder mobiel worden, ligt eenzaamheid op de loer. 

Iedereen wil zich graag goed voelen. En iedereen gunt dat een ander zich ook prettig voelt. Actief, gewaardeerd en verbonden met anderen. Toch gaat het nog wel eens mis. Een klein steuntje in de rug kan dan een groot verschil maken. Er wordt weinig over gepraat. Samen kunnen we eenzaamheid wél bespreekbaar maken en er zo ook wat aan doen. Kom over de drempel, wij zien naar u uit.

Dorpsraad Mill nodigt daarom mensen die graag een praatje komen maken uit. U bent van harte welkom om elke laatste woensdag van de maand tussen 9.00 uur en 11.00 uur gratis een kopje koffie of thee te komen drinken in Myllesweerd. De volgende zal zijn op woensdag 26 april a.s.