Ook in 2014 was er een activiteit in de vorm van het Glazenhuis in Mill voor KWF. Heel wat activiteiten werden er ondernomen, waaronder nagels lakken voor het goede doel.

Aanstaande woensdag (26 april) start om 17.00 uur ‘24uur voor KWF’ in het Aldendrielpark aan de Schoolstraat in Mill. Vanaf dat moment gaan teams in estafette vorm 24uur non-stop wandelen, fietsen, hardlopen of spinnen. Ook individueel een kortere tijd sportief bezig zijn is mogelijk.

Om 17.00 uur start ook het aspergediner waaraan 150 personen deel zullen nemen. Rond deze activiteiten is er volop muziek, entertainment en tijdens Koningsdag maken van 10.00 uur tot 14.00 uur ook de Koningsdagspelen van Stichting Kinderfeesten Mill deel uit van deze ‘24uur voor KWF’ en de toegang is helemaal gratis.  

Het idee voor deze ’24 uur voor KWF’ komt van Mat van Sambeek (60 jaar) uit Mill. “In het verleden heb ik al ooit 48 uur rondjes gefietst rond Kasteel Aldendriel en ook hadden we het Glazen Huis in Mill en later in Zeeland,” vertelt Mat. “Dit alles om geld in te zamelen voor onze deelname aan Alpe d’HuZes. Hierbij beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’.” Doel hiervan is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. “Op 1 juni is de volgende editie en met ons team Piet’s Challenge nemen we weer deel.”

Mat merkte dat het voor veel deelnemers aan Alpe d’HuZes steeds lastiger wordt om individueel geld in te zamelen en sponsoren te vinden. Dat bracht hem op het idee een gezamenlijke activiteit op te zetten onder de naam ’24 uur voor KWF’. “Iedereen die op 1 juni deel gaat nemen kan participeren en ons helpen bij de organisatie van deze 24-uurs actie. We verdelen aan het einde van deze dag de opbrengst evenredig onder de Alpe d’HuZes deelnemers zodat men dat bedrag toe kan voegen aan de eigen sponsoring. Uiteindelijk komt al het geld bij elkaar en gaat dat naar KWF.” Ontdek Mill en Stichting Activiteiten Mill, waarvan Mat zelf ook lid is, tekenen voor de organisatie van deze ’24 uur voor KWF’ en doen de coördinatie. Ook het Ondernemers Collectief Mill heeft een sponsorbedrag toegezegd om deze organisatie mogelijk te maken.

Teams die in estafettevorm deel willen nemen aan 24 uur wandelen, hardlopen, fietsen of spinnen kunnen zich nog aanmelden door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook kan men een kortere tijd individueel sporten als men geen volledig team voor de totale 24uur heeft. Er is geen minimumbedrag qua sponsoring om deel te kunnen nemen. “We hopen op deelnemende teams vanuit bedrijven, sportclubs, families en vriendengroepen. Veel mensen hebben wel iemand verloren door kanker, het is wellicht mooi diegene te gedenken door gezamenlijk een sportieve activiteit neer te zetten waarbij men tevens geld inzamelt voor onderzoek tegen die verschrikkelijke ziekte.” Ook als men zelf iets anders wil doen voor of tijdens deze 24 uur om KWF te steunen, is dat uiteraard mogelijk. 

Naast de sportieve activiteiten staat deze ’24 uur voor KWF’ ook bol van live muziek, entertainment en vermaak voor groot en klein. Tevens is er op Koningsdag een dienstenveiling met enorm leuke zaken waarop men kan bieden. Deze start die dag om 14.00 uur. 

Zie elders in deze Neije Krant het volledige programma. Check hiervoor en voor een overzicht van sponsoren ook de site www.24uurvoorkwf.nl.