Foto: Cockie Kremers

Dit weekend, zondag 23 april organiseert Annora uitvaartverzorging een open dag in hun uitvaartcentrum aan de Wanroijseweg 42 in Mill. Van 11.00 tot 15.00 uur kan iedereen een kijkje nemen in onder andere de rouwkamers, de 24-uurkamers en de verzorgingsruimte, waar ook uitleg wordt gegeven over thanatopraxie oftewel lichte balseming.

Maar ook vertellen medewerkers over wat er anno 2023 allemaal kan en is om een uitvaart zo persoonlijk mogelijk te maken. Daarnaast kan men een kijkje nemen in het politiemortuarium dat in het uitvaartcentrum gevestigd is. 

Tevens zijn enkele samenwerkende partijen aanwezig die vóór, tijdens en na een overlijden betrokken zijn, zoals Schrijen-Peeters gedenktekens met o.a. grafmonumenten en gedenktekens, bloemist De Florist, bijzondere nagedachtenisvormen zoals as-en vingerafdruksieraden. Ook laten we een diversiteit aan opbaarmogelijkheden zien.  

Onlangs sprak Corné Kremers met Anita Raemaekers en Wencke Niks over deze open dag en hun werk. Zij zijn uitvaartverzorgers bij Annora. Beluister dit uitgebreide gesprek in De Neije Krant Podcast. Dit kan via je favoriete podcast-app en via de rubriek Podcast op inmill.nl. Techniek was in handen van Thijs van den Heuvel.