Tijdens het jubilarissenconcert op 13 mei aanstaande in de wis zullen veel jubilarissen uit Langenboom in de spotlight gezet worden. Een nieuw concept voor een Langenboomse avond die voor iedereen vrij toegankelijk is.

Nieuw concept

Het idee om deze avond voor en met Langenboomers te organiseren is een aantal jaar geleden ontstaan bij Muziekvereniging Amicitia. Op het moment dat het 100 jarig jubileum voor de muziekvereniging in zicht was vond men het tijd om terug te blikken hoe tradities ontstaan zijn en vooruit te kijken of deze nog passen in de huidige en toekomstige tijd. Waar vroeger de harmonie muziek kwam maken bij recepties en huldigingen worden deze tegenwoordig op een andere manier gevierd waarbij er vaak geen receptie meer is. Hiertoe is de eerste aanzet en idee ontstaan om deze mensen die voorheen getrakteerd werden op een serenade gezamenlijk tijdens een concertavond in de spotlight te zetten. Juist omdat er de laatste jaren een steeds intensievere samenwerking tussen verenigingen in Langenboom ontstaan is, ontstond zo ook het gezamenlijke idee om ook deze gelegenheid te gebruiken tot het huldigen van meerdere jubilarissen. De muzikanten die een jubileum bij Amicitia te vieren hebben werden namelijk al tijdens één van de concerten gehuldigd. Op deze manier is het programma van editie 2023 voor het jubilarissenconcert Langenboom 2023 ontstaan. Om inhoud aan de avond te kunnen geven zijn diverse oproepen geplaatst om mensen op te geven die juist in die spotlight geplaatst mogen worden. Reacties van “Eigen Kweek”, gemeente “Land van Cuijk”, diverse Langenboomse verenigingen en individuele inwoners hebben voor een divers programma gezorgd. Een mooie avond welke voor iedereen vrij toegankelijk is, waarbij Langenboom zich presenteert aan haar nieuwe inwoners die hartelijk welkom geheten worden.

Het moet een interactief, informeel en gezellig muzikaal omlijst programma worden!

Met dit doel zijn we aan de slag gegaan en is het volgende programma ontstaan voor zaterdag 13 mei

19:00 - zaal open
19:30 - opening
19:35 - muzikale aubades door harmonie en slagwerkgroep (waarbij rekening wordt gehouden met de oudste jubilarissen)
20:30 - pauze, gelegenheid in of uit te stromen
21:00 - muzikale aubades door harmonie en slagwerkgroep
22:00 - welkom voor nieuwe inwoners uit Langenboom
22:15 - muzikale afsluiting door Amigo’s
23:00 - afterparty in “de Misse”

Gedurende het muzikale programma zitten de jubilarissen met hun naasten aan de gereserveerde tafels voor in de zaal. Zij zullen door de presentatoren op een bescheiden maar op maat en interactieve manier in de spotlight gezet worden. Dit alles zoveel mogelijk in afstemming met het muzikale programma wat zorgt voor een ontspannen programma voor de gasten die we die avond mogen verwelkomen.

Afsluiting

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door de goede samenwerking met diverse verenigingen, de Wis en de Misse. De avond zal worden afgesloten met een gezellige afterparty in de Misse!

Tot 13 mei tijdens het jubilarissenconcert!