Monique van Loon en Pieter Egelmeers uit Sint Hubert en Gerard Koetsier en Mat van Sambeek uit Mill staan 1 juni aan de start van Alpe d’HuZes. (Foto: Cockie Kremers)

24uur fietsen, wandelen, hardlopen of spinnen in estafette vorm. Dat deden diverse teams op en rond Koningsdag in het Aldendrielpark in Mill. Maar ook waren er deelnemers die af en toe een uurtje sporten en zich lieten sponsoren, er was een dienstenveiling, een aspergediner en ook was er muziek en entertainment.

Dat alles met 1 doel, geld inzamelen voor onderzoek in de strijd tegen kanker. En dat inzamelen is gelukt, deze week werd het eindbedrag bekend: 24.500,- euro!

Het initiatief van deze 24uur voor KWF werd genomen door deelnemers aan Alpe d’HuZes. Zij wilden een event organiseren om geld in te zamelen wat men via Alpe d’HuZes op 1 juni in de Franse Alpen kan doneren aan KWF. Stichting Ontdek Mill en Stichting Activiteiten Mill besloten dit event samen met de activiteitencommissie van het Aldendrielpark en het Ondernemers Collectief Mill te gaan organiseren. Ook Stichting Kinderfeesten Mill sloot hierbij aan en verzorgden op Koningsdag activiteiten voor de jongste jeugd.

Het begon allemaal op woensdag 26 april om 17.00 uur en was een aaneenschakeling van activiteiten tot donderdag 27 april 17.00 uur. Jong en oud vermaakte zich zowel met sportieve activiteiten als via het muziek- en entertainmentprogramma wat werd aangeboden. Mede dankzij de vele vrijwilligers, sponsoren en de donaties aan de sporters is er een supermooi eindbedrag bij elkaar gebracht. Dit bedrag gaat via Monique van Loon en Pieter Egelmeers uit Sint Hubert en Gerard Koetsier en Mat van Sambeek uit Mill naar KWF. Op 1 juni staan zij ook aan de start van Alpe d’HuZes.

De organisatie van deze 24uur voor KWF wil nogmaals iedereen bedanken die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan dit evenement en het fantastische eindbedrag! Bekijk een video-sfeerverslag van Omroep Land van Cuijk in de rubriek Video op www.inmill.nl.