Onze leefomgeving staat danig onder druk, maar we kunnen er wat aan doen. De Milieuvereniging Land van Cuijk heeft dat opgeschreven in een Omgevingsvisie voor haar werkgebied.

Natuurlijk zien we problemen opdoemen in ons water, in onze lucht en onze bodem. Maar er zijn oplossingen. En wellicht hebben de inwoners uit de regio ook ideeën. 

De Milieuvereniging Land van Cuijk heeft de belangrijkste vraagstukken verwoord en reikt oplossingen aan in haar Omgevingsvisie voor het Land van Cuijk. Deze wordt op 30 mei ’23 in een openbare bijeenkomst gepresenteerd, besproken en aangeboden aan het gemeentebestuur. 

Deze bijeenkomst is openbaar voor boeren, burgers en buitenlui. De Milieuvereniging wil weten wat u er van vindt. De visie is al te vinden op de site van de Milieuvereniging www.mlvc.nl.

Tal van thema’s en discussiepunten komen aan de orde. Moet de gemeente vuurwerk verbieden? Zijn er alternatieven? Wat vindt u van aparte parkeerplekken die gereserveerd worden voor deelauto’s? Waar kan de openbare verlichting uit? Hoe zou de gemeente om moeten gaan met mestfabrieken? En hoe kan de burger meer invloed uitoefenen? Alleen via de gemeenteraad of kan dat ook anders? Hoe kunnen we onze natuur verbeteren? Vele vragen, waarop geprobeerd is een antwoord te vinden. 

Graag willen de mensen van de Milieuvereniging weten wat de inwoners van het Land van Cuijk en ook anderen, daarvan vinden. Deze meningen worden gebundeld met de visie aangeboden aan de provincie. Zij wil weten hoe burgers gebruik maken van de mogelijkheid om mee te praten. 

Daarom is er een openbare avond, die start met een documentaire van de Lokale Omroep Land van Cuijk. 

De Jachthoorn
Sint Hubert
Wethouder Lemmenstraat 13
30 mei 2023
aanvang 19.30 uur
zaal open vanaf 19.00 uur

In verband met de voorbereiding vragen wij u zich aan te melden. De avond is gratis.

Aanmelden kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en met het verzoek aan te geven of u een gedrukte versie wilt van deze Omgevingsvisie.