Het seizoen van het Hobby Centrum-Mill is 10 maanden per jaar. Alle hobby bijeenkomsten zijn nu per week, of 1 of 2x per maand. Nieuwe deelnemers geven signalen af dat er ook behoefte is aan korte bijeenkomsten, snel iets leren.

Vanaf september zijn wij gestart met creatieve Pop-up- workshops, toegankelijk voor iedereen! Deze bijeenkomsten worden gedurende een periode van zes weken aangeboden, één avond ( maandag of woensdag) per week. Hoe leuk is het bezig te zijn en/of kennis te maken met creatieve en misschien nieuwe technieken. Er komt in die periode één vaardigheid aan bod, steeds onder begeleiding van een deskundige op dit gebied. Groepsgrootte is max. 6-10 deelnemers. De kosten zijn €35 per workshop voor 6 bijeenkomsten. Materiaalkosten zijn in overleg met de begeleiders.

Dit zijn de Pop-ups die wij aanbieden:

Maandagavond - sept./okt 2023: Fijn haken door Joyce Huisman 
In 6 avonden leer je verschillende steken en maak je één van de 4 superleuke projecten die je zelf uitkiest. Elk project heeft zijn eigen stijl en eindresultaat: o.a, Onderzetters of toch bloemen, Bas a la 'Granny', Omslagdoek om te knuffelenen Bouw je sneeuwpop.

Woensdagavond - sept/okt: Taarten maken door Danielle Beckers
Ontdek de verschillende technieken die gebruikt kunnen worden bij het maken van taarten. We gaan een hazelnootschuimtaart (glutenvrij), fondant of marsepeintaart en een fruittaart maken. 
Voor alle ingrediënten en materialen wordt gezorgd. Voor de ingrediënten en materiaal kosten wordt een vergoeding gevraagd. Handig om te weten: we gaan niet met de oven aan de slag maar richten ons op het opmaken en decoreren van de taarten. Hierbij worden diverse technieken gebruikt en tussendoor worden korte demonstraties gegeven. Wat mag je zelf meenemen; handmixer en beslagkom. Mocht je deze niet hebben: laat het weten, dan kan daarvoor gezorgd worden.
Aan het einde van de workshop neem je de taart (6 persoons) mee naar huis. 

Maandagavond - okt/nov jan/feb: Leren tassen maken door Mieke Moors 
Wil jij je eigen leren tas maken? Is nu mogelijk bij het Hobby Centrum-Mill. Naaimachine is aanwezig incl. een specialist die je verder helpt. Maximaal 4 deelnemers per keer deze pop-up wordt 2x gegeven 

Woensdagavond - nov/dec: Sieraden maken door Danielle Beckers
Ontwerp je eigen ketting en/of armband. Je kan kiezen uit 10 verschillende technieken. Voor alle materialen wordt gezorgd. Voor de materialen wordt een kleine vergoeding gevraagd. 

Maandagavond - mrt/april: Vilten door Tonnie Knoops
Wat is vilten en wat zijn de mogelijkheden met vilt? Om vilt zelf te maken heb je maar drie dingen nodig: water, wol en zeep. De productie van vilt is in principe eenvoudig, maar erg arbeidsintensief. 
Hoe leer ik vilten? Door die drie dingen op de juiste manier met elkaar te combineren gaat de wol stevig in elkaar hechten en dat levert het gevilte resultaat op. Moeilijk? Nee wij helpen je mee. 

Woensdagavond - december/jan: Werken met een naaimachine door Ria Pashouwers
Hoe werkt een naaimachine- wat kan ik er mee? We gaan diverse kleine ( samen) opdrachten doen. Wie heeft er interesse in bezig zijn met de naaimachine werken? Bijvoorbeeld leuke kleding voor jezelf of je kind te maken, Dit willen we gaan via patronen uit een boek.
Ook als je nog geen ervaring hebt ben je welkom, laat horen als het je aanspreekt.

Er is geen leeftijdsgrens! Deelnemen aan meerdere Pop-up bijeenkomsten is mogelijk. Wij verwelkomen graag iedereen, jong en oud !! Let-op : bij de start j.l. september was er sprake van wachtlijsten. Inschrijven voor het nieuwe seizoen ( start 4 sept.) is nu al mogelijk. Verwacht dat we begin 2024 ook met de volgende Pop-up bijeenkomsten gaan beginnen: Leren lassen, leren Klussen (dames) - Origami (papier vouwen) - Manden vlechten. Opgave is nu al mogelijk. Wil je meer informatie, mail of bel even Ans Bardoel leden adm. 06.34484961 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..