Het klinkt misschien raar zo met de Millse kermis die in volle gang is, maar er wordt al volop nagedacht over de kermis vanaf 2024.

Sinds we een nieuwe gemeente zijn met 33 kernen betekende dat ook dat er nieuwe afspraken gemaakt moesten worden over de kermissen in elk dorp. Eind vorig jaar is de gemeente Land van Cuijk begonnen met te onderzoeken hoe deze afspraken er dan uit zouden moeten komen zien en zijn er naast gesprekken met kermisorganisatoren gesprekken geweest met commissies die in hun kern verantwoordelijk waren voor de organisatie van de kermis.

In Mill is er nooit een lokale kermiscommissie geweest. Afspraken werden gemaakt tussen de gemeente Mill en de kermisorganisator. Voor de uitwerking van het nieuwe kermisbeleid wilde de gemeente echter wel graag een kermiscommissie in Mill oprichten, om zo met lokale partijen te kunnen overleggen rond wensen en ideeën. Hiervoor werden Broer van Thiel, Corné Kremers en Ad Heijs benaderd. Broer vertegenwoordigd hierbij  de Millse horeca en omdat hij voormalig horecaeigenaar is heeft hij hierbij nu geen eigen belang. Corné vertegenwoordigd het Ondernemers Collectief Mill, en Ad is en Millenaar in hart en nieren en ook actief in verschillende activiteiten. Zij hebben dus al verschillende gesprekken gevoerd met de gemeente en daarbij aangegeven welke punten de Horeca belangrijk vindt maar ook hoe de ondernemers er over denken.

Men denkt een beeld te hebben hoe de gemiddelde Millenaar de kermis graag zou zien maar hebben dat niet vast liggen. Daarom zijn ze juist nu benieuwd hoe de inwoners van Mill de kermis graag ziet zodat ze dit mee kunnen nemen en op kunnen laten nemen in het nieuwe kermisbeleid.

Geef antwoord op bijvoorbeeld de volgende vragen en mail deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.:

  • De kermis is prima zo, dus niets veranderen?
  • Wilt u wel wat veranderen, wat zou u dan graag anders zien?
  • Welke lokale partijen zouden vertegenwoordigd moeten zijn in een Millse kermiscommissie?
  • Op sommige plaatsen begint de kermis al op vrijdagavond, wat vindt u daarvan?
  • Als de kermis op vrijdag start, duurt deze dan tot en met maandag of toch dinsdag?
  • Zou horeca een onderdeel van de kermis moeten zijn of juist duidelijk van elkaar gescheiden moeten blijven?
  • Is de kermis verplaatsen naar het Aldendrielpark een optie of hoort kermis in het Millse centrum te blijven?

Ook alle andere op- of aanmerkingen zijn van harte welkom. Schroom dus niet om ook uw wensen en ideeën te mailen, op deze manier kan de gemeente een kermisbeleid samenstellen waarmee de kermis in Mill nog vele jaren een gezellig dorpsfeest kan blijven. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..