Zondag 24 september is het zover, de Raamvallei Duomarathon gaat weer van start. En omdat het de 7e editie is, is deze omgedoopt tot de ‘Wollen jubileum’ editie.

De organisatie heeft wederom een prachtige route uitgezet, met veel vertrouwde pauzeplekken. Ook de pauzeplek bij boerderij de Nieuwenhof is terug van weggeweest! 

Begin 2014 is het idee voor de Duomarathon ontstaan binnen toeristisch platform Ontdek Mill in samenwerking met het Verrassend Platteland van Cuijk. In september van dat jaar werd de eerste editie georganiseerd en stonden er 66 duo’s aan de start. Dankzij de inzet van vele, sportieve enthousiastelingen is het uitgegroeid tot een begrip onder duomarathon-liefhebbers uit het hele land. Vandaar dat de edities van de eerste ook binnen enkele dagen na de start van inschrijven waren volgeboekt. Door Corona vielen 2 edities uit. Jammer maar de editie van vorig jaar was weer als vanouds, aldus voorzitter Danielle Kremers.

Voor wie het begrip ‘duomarathon’ nog niet kent, legt Danielle het uit: “De Raamvallei Duomarathon staat voor een combinatie tussen hardlopen, fietsen en genieten. De duo’s beschikken samen over één fiets en wisselen elkaar op het traject af. De start is bij Landgoed De Barendonk aan de Millseweg in Beers en deelnemers leggen vervolgens samen ruim 42 kilometer af door de prachtige Raamvallei in het Land van Cuijk. Het overwegend onverharde parcours is zeker niet het makkelijkste, maar de ambiance is ontspannen, gezellig en enerverend. Paden die anders gesloten zijn, ontdekken we nu. Onderweg geniet je niet alleen van de prachtige natuur, maar ook van heerlijke proeverijen, optredens en de Brabantse gezelligheid. En dat allemaal op fraaie locaties.” 

Volgens Danielle draait het bij de Raamvallei Duomarathon vooral om genieten. “Van de natuur, de gezelligheid, het sportieve- en sociale aspect en natuurlijk van de beleving van het gebied. Het gaat dus niet om de tijdswaarneming of wie er als eerste binnen is. Iedereen krijgt voldoende tijd om het parcours af te leggen en daarbij stil te staan bij al het lekkers en de optredens.”

Omdat de Duomarathon voor veel deelnemers een unieke prestatie is, komen er ook altijd veel toeschouwers kijken, zij zijn ook van harte welkom op de verschillende pauzeplekken van de deelnemers. Voor deze toeschouwers is een speciale Smokkelroute uitgezet, die de fietsknooppunten volgt en daarmee ook het hele jaar te volgen is. De organisatie hoopt dan ook weer veel mensen te mogen verwelkomen as zondag!

www.raamvalleiduomarathon.nl