Hoe fit ben jij? Dat is de vraag die werd gesteld aan ruim 60 senioren uit Sint Hubert tijdens de fitheidstesten, georganiseerd in gemeenschapshuis De Jachthoorn. Dit initiatief werd georganiseerd door ZorgSchakel Sint Hubert in samenwerking met GGD Hart voor Brabant en de gemeente Land van Cuijk.

Gezond ouder worden

Het doel van deze fittestdag is het bevorderen van het ‘gezond ouder’ worden. Om dit te realiseren, ligt de nadruk op het verkrijgen van inzicht in de eigen gezondheid (lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, voeding en het dagelijks functioneren). Deze gegevens, in combinatie met weten waar eigen wensen en behoeften liggen, levert interessante inzichten op, gevolgd door een passend advies

Een persoonlijk advies

Na een warm ontvangst startte de test met een vragenlijst over de eigen gezondheid, waarna men van start ging met een oog- en gehoortest. Vervolgens werd de bloeddruk en bloedsuiker gemeten en ging men in gesprek met de diëtiste over gezonde voeding en werd de BMI gemeten. Bij de fysiotherapeut kreeg men verschillende oefeningen gericht op kracht, evenwicht en dagelijks functioneren.

Natuurlijk mocht het onderwerp positieve gezondheid in het rijtje niet ontbreken. Deze inzichten werden in het evaluatiegesprek gebundeld, waarin men een persoonlijk advies kreeg om de eigen gezondheid te bevorderen.

Fittestdag erg succesvol

We hebben deze dag vele complimenten ontvangen over het initiatief om een fittestdag te organiseren. Daarnaast was men erg tevreden over de opzet en organisatie. Het was erg zinvol, gezellig en leuk om te doen. 

Evaluatie

Alle bezoekers hebben een evaluatie ingevuld. De fittestdag werd gewaardeerd met een gemiddeld eindcijfer van 4,7 ((1 is heel slecht, 5 is heel goed). Dat is natuurlijk een fantastische beoordeling.

Bedankt voor jullie inzet

Graag willen we Stokvis en Stokvis, Service Apotheek Mill, Tahnee Lifestyle Diëtisten praktijk, Vita Movens fysiotherapie, Sociom en GGD Hart voor Brabant bedanken voor hun inzet. En Jumbo Mill voor het sponsoren van het fruit.