Op vrijdag 24 november wordt tijdens een open dag van 15.00 uur tot 20.00 uur het 12,5 jarig bestaan gevierd van Inner-go Begeleiding in Mill. Naast deze mijlpaal wordt die dag ook de nieuwe dagbesteding geopend, genaamd D’n Ambacht.

Met het team van Inner-go zit Inner-go mooi gesetteld aan Kerkstraat 9 in Mill. Een fijne nieuwe locatie, in een huiselijke sfeer. Een plek waar het heerlijk vertoeven is voor de deelnemers van de dagbesteding en team Inner-go en waar ook het winkelend publiek welkom is in het ‘winkeltje’ met ambachtelijk gemaakte cadeautjes. 

Maar we gaan eerst nog even 12,5 jaar terug in de tijd. Marleen Peters: “Op 16 juni 2011 werd de handtekening gezet bij de Kamer van Koophandel. Outdoor bedrijf Brabant Adventure Sur5val (BAS) was geboren, waar we met jeugdigen via de methode Ervaringsgericht Leren konden werken. Echter groeide het outdoor bedrijf uit zijn voegen. Familiefeesten, kinderfeestjes, teambuildingsdagen, het kon niet op. Daarbij waren we ook op een camping in Frankrijk actief (BAS recreatie) en er ontstond een survivalrun vereniging (BAS sport) op het terrein in Herpen. 

Vervolgens stopte op 1 november 2013 de zorgorganisatie waar ik in loondienst werkte en ontstond er een begeleidingstak binnen Brabant Adventure Sur5val, BAS Begeleiding was een feit. Op deze manier kon ik mijn cliënten toch nog blijven begeleiden. Want daar lag mijn hart en professionaliteit, het begeleiden van mensen met een hulpvraag. Al snel bleek het geen haalbare kaart om een steeds grotere onderneming in deze vorm te runnen. BAS recreatie en BAS sport werden afgestoten en alleen BAS begeleiding bleef bestaan. Bij het 5 jarig bestaan (2016) van de onderneming besloot ik dat de naam niet meer passend was en werd deze om gedoopt. Vanaf dat moment is de naam Inner-go Begeleiding ontstaan. 

Waar we ons in de begin jaren alleen nog richtte op de jeugdzorg, werd er in 2018 een aanbesteding aangevraagd bij de WMO. Het begeleiden van jeugdigen werd vanaf dat moment gecombineerd met het begeleiden van volwassenen. We specialiseerden ons steeds meer op Autisme en in enkele jaren zijn we als zorgorganisatie enorm gegroeid. Waar Inner-go ooit begon met twee begeleiders, staat er nu een Team van zo’n 12 begeleiders klaar om met de cliënten aan begeleidingstrajecten te werken. Inner-go biedt verschillende producten aan. Ambulante begeleiding vindt plaats bij de cliënten thuis, logeeropvang vindt plaats op een vakantiepark en de dagbesteding vindt plaats op de locatie van Inner-go.” 

En dat is het punt waar ze nu staan, na 12,5 jaar. Bij de verhuizing naar de nieuwe locatie van Inner-go aan Kerstraat 9 in Mill, heeft de dagbesteding een eigen naam gekregen, D’n Ambacht.  

D’n Ambacht is de dagbesteding binnen Inner-go. Het is een kleine sociale werkplek waar ze via maatwerk zorgbegeleiding bieden. Bij D’n Ambacht wordt productiewerk verricht door het creëren van de mooiste minicadeautjes. Daarnaast kunnen er op aanvraag unieke creaties worden gemaakt. Van bedrukken van eigen teksten, tot het plotten van logo’s. Deze kunnen vervolgens weer op een tas, boekje of wat dan ook bedrukt worden. Leuke creaties met een persoonlijk tintje. De creaties worden aangeboden voor verkoop. Deze zijn in het ‘winkeltje’ van D’n Ambacht te bezichtigen. Alle opbrengst komt ten goede voor de aanschaf van nieuwe materialen, zodat de cliënten kunnen blijven creëren. 

Op 24 november zijn de deuren van D’n Ambacht geopend tijdens de open dag van 15:00 - 20:00 uur. Wees welkom!