Dinsdagmiddag 14 november gaf Dr. Van Lieshout op uitnodiging van KBO Mill een boeiende presentatie met de titel: ‘Wat is normaal bij het ouder worden’. Veel senioren waren benieuwd naar datgene wat Dr. Van Lieshout te vertellen had, waardoor de zaal in Myllesweerd helemaal gevuld was.

Hij begon zijn verhaal met het aangeven van de nog resterende levensverwachting na 65 jaar. De mensen worden tegenwoordig steeds ouder. De kans om 80 te worden is de afgelopen jaren sterk gestegen en is zelfs groter bij vrouwen dan bij mannen. Dat verklaart dus wel de enorme vergrijzing, waarmee we tegenwoordig te maken hebben. De reactie uit de zaal was verbazing. Hij vervolgde zijn verhaal met het benoemen van ouderdom verschijnselen van top tot teen; te beginnen bij het hoofd. Vergeetachtigheid hoort erbij, maar is niet meteen Alzheimer. Kaalheid hoort ook bij het ouder worden. Het komt vaker voor bij mannen, maar vrouwen kunnen er ook last van hebben. Ook het oog werd uitgebreid besproken. Met duidelijke dia’s liet hij zien, waarom we op een bepaalde leeftijd een bril nodig hebben; wat er aan de hand is bij staar en hoe men te werk gaat bij een staaroperatie.

Het was al met al een zeer interessante presentatie, waarin iedere toehoorder zijn eigen situatie (of van dichtbij) wel kon herkennen. Het was muisstil in de zaal! Het gaf herkenning en bemoediging.

De rest van het lichaam zal Dr. Van Lieshout in een volgende bijeenkomst aan de orde laten komen! Die gaan we in het voorjaar organiseren. Houdt de berichten van KBO Mill dus in de gaten.