‘Ik heb veel respect voor mensen die de Alpe d’Huez gaan beklimmen om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF. Daarom bak ik graag worstenbroodjes die Milou van den Broek, Tim en Marjolein van Loon uit Sint Hubert met carnaval gaan verkopen’, zegt Teun De Bakker van Hier uit Wilbertoord.

Toen Tim van Loon, vaste bezorgklant van Teun de Bakker, alias Marco Teunissen, hem belde met de vraag of hij worstenbroodjes kon bakken, twijfelde Marco geen moment. ‘Ik draag op deze manier graag mijn steentje bij om dit team te ondersteunen. Iedereen kent wel mensen met kanker. Mijn schoonvader en een goede vriendin hebben kanker gehad. Geld voor meer onderzoek is hard nodig’, zegt Teun de Bakker. Tims vader, Antoine van Loon, kreeg van zakenrelatie de Pali group, kalfsvlees voor de worstenbroodjes gesponsord. ‘Teun kan goed bakken, wij  gaan met carnaval de worstenbroodjes verkopen zodat doctoren en wetenschappers meer onderzoek kunnen doen en kanker een ziekte wordt waarmee je oud kunt worden’, zegt Tim van Loon die in het dagelijks leven aannemer is. ‘Iedereen heeft het druk, maar als je gezond bent en iets kunt doen voor een ander, krijg je daar ook energie van.’

Team Rita

De jongelui doen met BIG Challenge team Rita mee aan de Alpe d’HuZes. ‘Ik heb afgelopen jaar gezien wat het met een gezin doet als de moeder overlijdt aan kanker. Dat wil je niet meemaken’, zegt Tim. Rita was een vriendin van zijn moeder Monique van Loon. Ze overleed in april aan darmkanker. 

Met BIG Challenge, farmers against cancer, gaan ze de uitdaging aan om per persoon 5.000 in te zamelen voor KWF. Elke opgehaalde euro gaat voor 100 procent naar KWF. BIG Challenge doet sinds 2009 jaarlijks met een team boeren en mensen die de agrarische sector een warm hart toedragen, mee aan de Alpe d’HuZes. ‘Zonder boeren geen brood en geen worstenbroodjes’, lacht Teun de Bakker. 

Kalfsworstenbroodjes 

Het drietal verkoopt de ambachtelijke kalfsworstenbroodjes voor en tijdens de carnaval. Een zak van 10 kost 22,50 euro. Je kunt de worstenbroodjes bestellen via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., app of bel 06 36542302 of doe een briefje in de bus op Grootvenseweg 26 Sint Hubert. Ook bestellen bij Teun de Bakker kan via 06 - 45 61 77 93.

Op vrijdag 9 februari kun je de worstenbroodjes ophalen of ze worden thuisgebracht. Geef bij de bestelling door ophalen of brengen. 

‘Zaterdag 10 februari verkopen we warme worstenbroodjes bij de carnavalsoptocht van CV De Bokken in Sint Hubert. Zorg dat je erbij bent en geniet onder het genot van een lekker worstenbroodje van de optocht’, besluit Tim van Loon.