Op maandagavond 4 maart om 19:30 uur zal er in Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill een interactieve voorlichtingsavond gehouden worden over alcohol en drugs gebruik en verslaving.

De avond wordt georganiseerd door de Dorpsraad Mill in samenwerking met Novadic-Kentron, Merlet college en ervaringsdeskundigen in de vorm van verslaafden in herstel en ouders van deze verslaafden in herstel.

Trudy Peters is namens de Dorpsraad nauw betrokken geweest bij het opstellen van de kernen CV.  Deze kernen CV is opgesteld voor en door bewoners van Mill en daarin staan de belangrijke speerpunten voor de toekomst van het dorp omschreven. 

Een belangrijke speerpunt in de kernen CV  is drugsoverlast. Vandaar dat er vanuit de Dorpsraad besloten is een voorlichtingsavond te organiseren waarbij de nadruk komt te liggen op het overmatig gebruik van alcohol en drugs onder jongeren.

Trudy Peters is samen met mede organisator Edwin Thoonen naar een soortgelijk voorlichtingsavond in Sint Hubert geweest en raakten onder de indruk van deze avond en de impact die het op de aanwezigen had. Vandaar dat is besloten dat er voortgeborduurd moest worden op het thema van de avond in Sint Hubert: “Die van ons die doet dat niet”.

“Die van ons die doet dat niet” een veelgehoorde zin wanneer het gaat om drugs gebruik of het overmatig nuttigen van alcohol. Wanneer men echter in een verslaving terecht komt zijn de gevolgen voor gezinnen vaak enorm groot benoemd Edwin Thoonen.

Waar kunnen jongeren en ouders naar toe wanneer je met een verslaving te maken krijgt? Hoe kun je het beste reageren als ouder zijnde? Hoe signaleer je het als ouder wanneer een kind gebruikt of verslaafd is? Wat doe je als een goede vriend van je overmatig alcohol of drugs gebruikt? Dit zijn allemaal thema’s die besproken gaan worden tijdens de voorlichtingsavond.

Trudy Peters benadrukt dat op de voorlichtingsavond iedereen welkom is. Ouders, opa’s, oma’s familie, vrienden maar neem vooral ook je kinderen mee zodat de kinderen het verhaal horen van verslaafden in herstel. De avond is vrij toegankelijk voor iedereen en zal starten om 19:30 uur.

Heb je vooraf vragen over deze thema avond neem dan contact op met de Dorpsraad Mill via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..