Maandagavond 4 maart was het zover, na maanden van voorbereiding stond de voorlichtingsavond over het alcohol en drugsgebruik op het programma.

Met een opkomst van bijna 200 volwassenen en 30 jongeren mag de door de Dorpsraad van Mill georganiseerde voorlichtingsavond als succesvol bestempeld worden. 

De jongeren gingen samen met een medewerker van Novadic-Kentron en de jongerenwerker van Sociom naar de tuinkamer in Myllesweerd waar zij door middel van een interactieve quiz geïnformeerd werden over de risico’s van het gebruiken van alcohol en drugs. Men kreeg een inzicht hoe groot het probleem is en hoe er omgegaan kan worden met groepsdruk. Naast deze informatie hebben de jongeren het verhaal van Rowan en Linda, 2 verslaafden in herstel, te horen gekregen.  Het was indrukwekkend om te horen wat drugsgebruik voor deze jongeren betekend heeft, welke problemen er door zijn ontstaan maar vooral ook hoe ze er uit gekomen zijn en wat ze er nu voor moeten doen om er uit te blijven.

De volwassenen bleven achter in de grote zaal van Myllesweerd en werden door geïnformeerd over hoe het puberbrein werkt, hoe kun je omgaan met pubers en hun eventuele alcohol of drugsgebruik maar zeker ook welke gevaren zijn er op de lange en korte termijn als je zoon of dochter alcohol of drugs gebruikt. Na deze informatie kregen de volwassenen het verhaal van 3 ouders van verslaafden in herstel te horen. Waar waren hun kinderen aan verslaafd? Welke impact had dit op een gezin? Hoe was het om je kind uit huis te moeten plaatsen? Welke hulp hebben ze gekregen? Hoe moeilijk is het om je kind zo diep te zien vallen en hoe blijven ze nu op de been?  Op al deze vragen is antwoord gekomen en dat maakte diepe indruk op het publiek.

In 2025 zal er een vervolg komen op deze voorlichtingsavond. Deze avond zal door Dorpsraad Sint Hubert en Dorpsraad Mill gezamenlijk georganiseerd worden. Heb je onderwerpen welke je op deze avond verder besproken zou willen hebben dan kan dit kenbaar gemaakt worden bij de dorpsraad van Mill Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..