Cursisten van Elsbeth Roest houden hun jaarlijkse expositie op zaterdag 13 en zondag 14 april van 12-17.00 uur aan de Voortsestraat 8 in Sint Hubert. Toegang is gratis.

Inspiratie voor dit thema kwam voort uit de fusie (2022) van de voormalige gemeenten Mill en Sint Hubert, Cuijk, Boxmeer, Sint Anthonis en Grave. De cursisten komen uit het Land van Cuijk en kunnen volop genieten van al wat bloeit en groeit, met name de flora. De inheemse planten die ergens vanzelf komen en kunnen leven zonder de specifieke hulp van mensen. Flora was ook de romeinse godin van de lente en bloemen. Flora is een boek voor het opzoeken van planten. Flora is een Engelse meisjesnaam. Flora is ook een aanduiding voor een roerbeeld, een vrouwenhoofd voorstellende. Eerst voor de godin Flora, later voor een vrouwenhoofd met breedgerande hoed waarop bloemen of vruchten. In het verleden lieten vrouwen zich soms portretteren als Flora. Voor de expositie moest (de) Flora de hoofdrol krijgen en de keuze voor de schilderstijl, materiaal en techniek was geheel vrij.

Er is met veel plezier gewerkt aan; o.a Meidoorn-Ans Hoefnagels, Akkerdistel-Antoinette van Boekel, Mijn vader-Pia van Spijk, Flora in de paardenbloem weide-Wilma Vloet, Staatse hei-Dorien Martens, De margriet-Janneke Verhoeven, De kattenstaart-Pierre Lintzen, Paar(d)se bloem-Monique van Elk, De parel van ’t Land van Cuijk-Wim Meulepas, De Molenheide-Nellie Danen, De eenbes-José Smits, Uitgelicht Calluna Vulgaris-Lily Vercruijsse, Margriet-Gerrie Dijkink, Boerenwormkruid-Maria Smits, Flora à la  De Picasso-Anny Nagtegaal, Campanula-Jacques de Kleijn, De toorts-Mieke Hurkens, Vingerhoedskruid-Tonnie Vogelaars, Wilde roos-Nellie van Oort, Corynephorus canescens- Maria van Bakel, Flora als maangodin-Wim Minten en Vingerhoedskruid-Pauli Giesbers.

We nodigen u van harte uit om te komen kijken aan de Voortsestraat 8, Sint Hubert.

Voor meer informatie; Elsbeth Roest 06 49848260.