Afgelopen zaterdag 6 april was de eerste editie van het jubilarissenconcert dat St. Willibrord organiseerde i.p.v. de traditionele serenades aan huis. Jubilarissen konden hiervoor door iedereen aangemeld worden.

Vanaf 19.00 uur werden de genodigden met hun familie door de voorzitter van de harmonie in De Wester ontvangen met koffie en een heerlijk gebakje. Er werd gezellig gebuurt totdat de deuren van de tot concertlocatie omgetoverde grote zaal open gingen. Vrijwilligers van De Wester waren hiervoor uren in touw geweest en halsbrekende toeren zijn uitgehaald om het geheel tot een sfeervolle zaal in te richten. Het zag er prachtig uit. St. Willibrord dankt dan ook alle vrijwilligers voor hun werk en de gastvrijheid waarmee iedereen ontvangen is.

Het concert, met een afwisselend repertoire, werd goed ontvangen. Tijdens het concert werden er korte interviewtjes afgenomen met de 80- en 90-jarigen, 50-jarige bruidsparen en een gedecoreerde. Het geheim van deze gezegende leeftijden bereiken zit hem in, aldus de jubilarissen zelf: positief zijn, gewoon doorgaan, in beweging en onder de mensen blijven en goed eten en drinken. En natuurlijk ook een beetje geluk hebben met je gezondheid. Om je 50-jarig huwelijksjubileum te mogen vieren is het belangrijk (volgens een bruidegom) dat je vooral geeft, maar ook neemt en dat je, als je vrouw als hobby muziek maken heeft, je daar af en toe eens gaat kijken omdat zij dat zo leuk vindt. In de harmonie waren maar liefst drie gouden bruidsparen! Degene die een Koninklijke Onderscheiding gekregen had van onze Koning vertelde trots over zijn verdiensten voor de maatschappij die reden waren voor deze onderscheiding.

Alle genodigden waren zeer vereerd met de uitnodiging en zij hebben de aandacht gekregen die ze verdienden. Er werd zichtbaar genoten van de mooie muziek. Eén van de muzikanten (zelf 91 jaar jong) gaf aan dat hij een mooi stukje muziek ging maken voor al die oudjes! 

Al met al voldoende redenen om volgend jaar een vervolg te geven aan dit bijzondere concert.

De muziekvereniging had zelf ook een jubilaris in het orkest; Gertie Rooijakkers vierde haar 25 jarig jubileum als muzikant. Gertie werd met mooie woorden toegesproken door de voorzitter en ze werd bedankt voor haar trouwe lidmaatschap en haar inzet voor de vereniging. Gertie, nogmaals hartelijk gefeliciteerd!