Het lijkt alweer een hele tijd geleden, de coronaperiode. Bij veel mensen zijn de bomvolle ziekenhuizen, de lockdowns en COVID-19 alweer in de vergetelheid geraakt.

Helaas kampen nog duizenden mensen iedere dag met long COVID (post COVID). Om deze mensen en hun naasten in het Land van Cuijk en Maasduinen met elkaar in contact te brengen, organiseert de werkgroep Café Brein op 25 april een bijeenkomst in Bibliotheek Mill.

Wendy Pluk uit Cuijk raakte bij de eerste COVID piek in 2020 besmet en knapte daarna niet op. Nu, vier jaar later, kampt ze nog steeds met forse long COVID klachten waarvan vermoeidheid, pijn en hersenmist het meest op de voorgrond staan. Tijdens dit Café Brein Extra vertelt ze haar ervaringsverhaal met daarin o.a. hoe ze afscheid heeft moeten nemen van haar werk als onderzoeker.

Het ervaringsverhaal van Wendy is uitgangspunt om met elkaar verder te praten over de impact van long COVID. Welke hulpvragen zijn er en bij wie kun je terecht?

Harm Wijnhoven van MEE vertelt wat MEE kan bieden. Ook de hulp van C-Support komt aan bod.

Deelnemen aan deze bijeenkomst is gratis. Voor koffie/thee vragen we een vrijwillige bijdrage van €1,-. Vooraf aanmelden is wenselijk. Dit kan in alle bibliotheekvestigingen of hier.

Café Brein Extra: long COVID, donderdag 25 april, 10.00 - 12.00 uur, inloop 9.30 uur

Bibliotheek Mill, Kerkstraat 3 (in Myllesweerd)