Op 1 juni houden Zorgboerderij de Horst en Millsveld een open dag. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen op ons prachtige terrein.

Midden in de natuur, de landerijen, de tuinen en de dieren bieden we met Zorgboerderij de Horst al sinds 2006 dagbesteding voor mensen met dementie, niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en psychische problemen. Met een professioneel team zorgen we ervoor dat mensen gestimuleerd en geactiveerd worden, dat sociale contacten onderhouden worden, mensen bewegen en dat mantelzorgers worden ontlast. Dit alles in een prachtige, groene omgeving.

In 2021 zijn we ook gestart met Millsveld, een werkplaats voor mensen met dementie en NAH die tussen de 20 en 65 jaar oud zijn. Mensen die helaas niet meer kunnen werken maar nog veel te fit zijn om alleen maar thuis te zitten. Op Millsveld kunnen ze weer werkzaamheden en activiteiten uitvoeren op hun eigen niveau en eigen tempo. De diagnose, met de daarbij komende beperkingen vinden wij niet zo belangrijk. We gaan, samen met de deelnemer, op zoek naar wat nog wél kan. Mensen worden in hun kracht gezet, uitgedaagd en gemotiveerd. Zo hervinden zij het vertrouwen in zichzelf, voelen ze zich nuttig en krijgen ze weer een volwaardige plek in de maatschappij. 

Afgelopen jaar is er veel gebeurd: De nieuwe beweegtuin is geopend zodat cliënten ook kunnen sporten en bewegen op ons terrein. Daarnaast is het natuurgebied nog verder ontwikkeld en zijn we bezig met de verbouwing van een nieuwe werkplaats voor Millsveld. En natuurlijk zijn er ook genoeg dieren te zien! 

Iedereen is uitgenodigd om op 1 juni een kijkje te komen nemen tussen 10.00 en 15.00 op Krommedijk 24 in Mill. 

Zaterdag 1 juni 10.00 - 15.00
Krommedijk 24, 5451 NL Mill
www.millsveld.nl | www.zorgboerderijdehorst.nl