Stichting De Ladder Mill is een wooninitiatief voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Dit jaar bestaat de stichting 10 jaar. Ter ere van dit jubileum organiseert De Ladder een open dag, op zaterdag 1 juni. Iedereen die belangstelling heeft in wonen, logeren en dagbesteding is van harte welkom.

In 2014 werd Stichting de Ladder opgericht door twee ouderparen die een fijn thuis wilden ontwikkelen voor hun verstandelijk beperkte zoon en dochter. In vijf jaar tijd werd de oude brandweerkazerne in het centrum van Mill omgetoverd tot een fijn woonhuis met logeermogelijkheden. In de tuin van het woonhuis heeft de stichting een dagbestedingslocatie.

Kleinschalig en betrokken

De stichting kreeg, met een knipoog naar de oude brandweerkazerne, de naam: Stichting De Ladder. Daarnaast staat ‘de ladder’ symbool voor de trapsgewijze, stap-voor-stap-ontwikkeling van de bewoners. De hoogte van klimmen is niet van belang, maar wel een goede balans en de juiste zorg op elke trede. Bewoners, ouders, medewerkers en vrijwilligers hebben een hechte band met elkaar. De Ladder heeft plaats voor in totaal 8 bewoners. Op dit moment is er ruimte voor nieuwe bewoners of logees. 

Open dag: zaterdag 1 juni

Geïnteresseerd in de stichting en haar activiteiten? Kom langs op de open dag op 1 juni, van 12.00 tot 15.00 uur, op Stationsstraat 23 in Mill. Meer weten over wonen, logeren of dagbesteding bij De Ladder? Neem voor meer informatie contact op met Wilma Swartjes via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In de rubriek Podcast op www.inmill.nl is ook een interview te vinden over Stichting de Ladder. De Neije Krant Podcast is ook te beluisteren via alle bekende podcastproviders en podcastapps.