De aankomst op de Alpe d’Huez was indrukwekkend. Wat een invasie. Ook de ontvangst bij het BIG Challenge, farmers against cancer, welkomstcafé bij de Alpe d’HuZes is als een warm bad. ’s Avonds de welkomstbijeenkomst met muziek gezongen door Maarten Peters en indrukwekkende verhalen.

Harry Nabuurs was donderdag al op de Alp d’Huez. “Het vrachtwagenkonvooi kwam de berg op. Indrukwekkend hoeveel materiaal hier aankwam. Wat een kabels die hier liggen. Ik had niet in de gaten dat het zo’n geoliede organisatie is.”

Zaterdag en zondag kwamen veel BIG Challengers aan. Antoine en Monique van Loon reden met een vrachtwagentje uit Sint Hubert met allerlei materialen en eten, gesponsord door veel ondernemers uit het Land van Cuijk, aan. Spullen voor het oppeppunt van BIG Challenge. 

Welkomstcafé

BIG Challenge organiseerde zondagmiddag een welkomstcafé. Hanneke en Harry waren ook van de partij om alvast kennis te maken. 

“Een mooie club boeren en mensen uit e agrarische sector hier boven op de berg. Gewoon geweldig hoe je word ontvangen. Wij hadden natuurlijk niet zo veel bekenden. Wel mooi om te zien hoe ze elkaar begroeten”, zegt Hanneke Pluk, saxofoniste bij Moizat.  

’s Avonds was de welkomstbijeenkomst van Alpe d’HuZes. “Dan wordt meteen duidelijk waarvoor het geld allemaal nodig is. Fijn dat wij hier onze bijdrage kunnen leveren”, zegt Hanneke Pluk. 

Farmers against cancer

Het doel van BIG Challenge, farmers against cancer, is om veel geld bijeen te fietsen/rennen/lopen voor de strijd tegen kanker. Dat wordt gedaan op de berg Alpe d’Huez in de Franse Alpen. Dit jaar voor de veertiende keer. BIG Challenge doet elk jaar mee als groot team vanuit de agri- en foodsector aan de Alpe d’HuZes. Vaste vrijwilligers zijn onder andere Pieter en Tilly Egelmeers en Antoine en Monique van Loon uit Sint Hubert. Tilly naaide dit jaar de gebedsvlagjes, Antoine en Pieter regelen mee het oppeppunt en Monique is PR vrijwilliger.