Op zaterdag 8 juni vanaf 19.30 uur is het Julianplein weer voor Rock in Gassel! Na 5 eerdere edities hebben we weer drie goede rock bands op de podium truck van Inter Iberica.

Als vanouds

Rock in Gassel organiseert nu voor de zesde keer dit evenement. Met dezelfde mensen in de organisatie, maar vergeet vooral ons trouwe team van vrijwilligers niet,” zegt Jo Hendriks. “Zij zijn verschrikkelijk belangrijk, zonder hun inzet zou het feest niet doorgaan.”

De band die om 19.30 uur aftrapt is Monkey Business. Monkey Business is een heel veelzijdige rock coverband met allen ervaren muzikanten, Waar het motto is, wel routine geen sleur. Zangeres Sophia v Dommelen en bassist Emile Thewissen uit sint Hubert spelen bijna een thuiswedstrijd. De gitaristen Peter Stapel en Han Geurts op gitaar en zang en Richard Publichhuisen maken de band compleet. Het repertoire loopt van gouwe ouwe van de Rolling Stones, Golden Earring, Crosby Stills Nash en Young tot het nieuwere werk van Amy MCDonald, Kelly Clarkson en Anouk.

De volgende band die op het podium zal verschijnen is Vintage Blonde. Deze band is opgericht in 2011 door René Klaassen en Ronny Hendriks omdat ze het erg eens waren over wat voor muziek ze wilden maken. Goeie rock waarbij vanaf het eerste nummer de vloer vol staat omdat het lekkere muziek is waarbij je niet stil kunt staan. Met gitarist Francesco Henst, Ger Peters slagwerk en bassiste Mandy die de plaats in nam van René Klaassen was het team compleet. Begin 2012 hadden ze hun eerste kick-off in Haps waarna ze regelmatig op diverse podia in de regio hebben opgetreden. Hun repertoire bestaat uit nummers van Deep Purple, Herman Brood, Metallica, Pearl Jam, The Dubliners, CCR en zelfs een nummer van Blof wordt niet uit de weg gegaan!

De band Old School zal de avond afsluiten. Deze heren zijn opgegroeid in een tijd zonder internet en MP3. Toch, en misschien wel daarom vonden ze hun muziek die nu nog leeft en nooit vergeten mag worden. Overal was live muziek. Het waren de 80’s en 90’s.
Muzikanten die al decennia meegaan in de ‘tribute wereld’ hebben de handen ineengeslagen, het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en deze mannen hebben hun uitdaging gevonden in het terugbrengen van hun helden van toen. Iron Maiden, Dio, Accept, van de Scorpions tot vooral Metallica alles waar je toen van genoot brengen ze met passie tot in de puntjes.
Wilbert v Perlo-vocals, Stefan v Dijk-guitars, Hans Bongers-guitars, Iwan vd bungelaar-bass, Dennis Schaap-drums

Let op: ook geschikt voor jongeren!

Een verrassende line-up waar iedereen wel van kan genieten!

“Net als de eerdere edities hebben we nu ook weer gekozen voor een eenvoudige opzet in de open lucht om de kosten laag te houden,” vertelt Jo Hendriks. 

Net als voorgaande jaren gaat ook nu weer een deel van de opbrengst naar de kinderkermis die in augustus op dezelfde locatie wordt georganiseerd.

Rock in Gassel op zaterdag 8 juni begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 00.15 uur. Met een entreeprijs van acht euro in de voorverkoop, tien euro aan de kassa en voordelige consumpties is Rock in Gassel een toegankelijk festival voor de échte liefhebbers van rock. De ruimte op het Julianaplein is echter beperkt, dus wacht niet te lang met kaarten bestellen. 

Actuele informatie op Facebook: Rock in Gassel 2024. 

Tickets € 8,- in de voorverkoop via 06 10 39 94 44 en €10,- aan de kassa.