In november 2016 overhandigde Pieter het eerste exemplaar van zijn eerste boek aan pastoor Ad v.d. Meijden. (Foto: Cockie Kremers)

Dit weekend verschijnt het 2e boek met columns van Pieter van den Elzen uit Mill, alias Pietje de Grondwerker. De officiële boekpresentatie is zondag 16 juni vanaf 11.00 uur in Wijkaccommodatie de Wester aan de Havikstraat 1 in Mill en duurt tot 12.00 uur.

Iedereen is hierbij van harte welkom en uiteraard is het boek dan ook à 10,- euro (contante betaling) direct verkrijgbaar. Vanaf maandag 17 juni is het boek te koop bij Primera Schipperheijn in Mill en bij De Buren van der Burgt in Zeeland. 

Pieter overleed in februari 2023. Het bekende spreekwoord “wie schrijft die blijft” is helemaal van toepassing, want ondanks dat Pieter er zelf lijfelijk helaas niet meer is, leven zijn verhalen via 2 boeken met zijn columns voort. Pieter begon met schrijven van columns over zijn gebeurtenissen en voorvallen in december 2012 in de eerste editie van De Neije Krant. Om de week was er sinds toen een column in zijn Zèllandse dialect te lezen in deze huis aan huiskrant.  

In november 2016 bracht hij in eigen beheer een boek uit met de tot toen toe gepubliceerde columns. De opbrengst van dat boek was voor de realisatie van de Acaciahof in Mill, waar pieter en Marietje van den Elzen nauw bij betrokken waren. Maar sinds dat boek schreef en publiceerde Pieter nog zo’n 160 columns. Marietje en kinderen boden Stichting huis aan huiskrant de mogelijkheid om die columns ook in boekvorm uit te brengen met als doel De Neije Krant financieel te steunen. Door de financiele medewerking van Stichting Toon Heesakkers en Leroy Laclé van BrandingConcepts die de vormgeving verzorgde, is er een mooi tweede boek verschenen. Bijzonder in deze uitgave is ook een door Pieter met de hand geschreven uitleg rond het ontstaan van zijn alias Pietje de Grondwerker en het boek is tevens voorzien van zijn originele handtekening.

Dit boek zal op zondag 16 juni officieel worden gepresenteerd in Wijkaccommodatie de Wester aan de Havikstraat 1 in Mill. Deze start om 11.00 uur en iedereen is daarbij van harte welkom. Uiteraard is het boek dan a 10,- euro ook te koop en hierna ook verkrijgbaar voor dat bedrag bij Primera Schipperheijn aan de Schoolstraat 39 in Mill en bij de Buren van der Burgt aan de Kerkstraat 29 in Zeeland. Ook ontvangt u bij elk boek een pen van De Neije Krant, want “wie schrijft die blijft!”

Er zijn nog enkele exemplaren à 7,50 euro verkrijgbaar van het 1e boek. Belangstelling? Bell/app dan met Corné Kremers van De Neije Krant via 06 10 838 612 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op is op. Bij hem is à 10,- euro ook het nieuwe boek te koop.