Foto: Rens Hubers

Op zondag 16 juni, Vaderdag, werd het 2e boek met columns van Pieter van den Elzen alias Pietje de Grondwerker gepresenteerd. Dit gebeurde in Wijkaccommodatie de Wester in Mill. Uit handen van Corné Kremers van De Neije Krant ontving Marietje van den Elzen het eerste exemplaar.

Het spreekwoord “wie schrijft die blijft” stond bij deze boekpresentatie centraal. Pieter is in februari vorig jaar overleden, maar dat hij nog bij velen voort leeft en zeker niet vergeten is bleek wel uit de grote groep belangstellenden in de Wester. In zijn toespraak tijdens de boekpresentatie vertelde Corné dat Pieter dit zelf beslist niet verwacht zou hebben. Ooit gaf hij bij zijn kinderen aan dat men wellicht nog wel een weekje over hem zou praten na zijn overlijden, maar dat het dan wel afgelopen zou zijn. Dat blijkt dus beslist niet het geval. Verder roemde Corné de bijzondere wijze van schrijven van Pieter. “Hij had de gave om in zijn columns en buuts zaken te benoemen en te relativeren zonder iemand te kwetsen. Met humor en zijn creatieve geest en schrijfwijze deelde hij zijn eigen kijk op de lokale zaken die hier leven en spelen.”  

Pieter schreef sinds de start van De Neije Krant in december 2012 om de week een column in zijn eigen Zeelandse dialect. In november 2016 verscheen er een boek met de tot toen toe gepubliceerde columns. De opbrengst van dat boek schonk Pieter aan de Acaciahof in Mill. Marietje en de kinderen boden De Neije Krant alle columns aan die sinds dat eerste boek gepubliceerd waren om deze in een 2e boek te bundelen en uit te geven. De volledige opbrengst hiervan is voor Stichting huis aan huiskrant – De Neije Krant. Dit boek is mede mogelijk gemaakt dankzij de financiele steun van Stichting Toon Heesakkers en de medewerking van vormgever Leroy Laclé van BrandingConcepts.

De boeken zijn a 10,- euro te koop bij Primera Schipperheijn aan de Schoolstraat 39 in Mill en bij de Buren van der Burgt aan de Kerkstraat 29 in Zeeland. Bij elk boek ontvangt men ook een balpen van De Neije Krant, want “wie schrijft die blijft”!

Bij het drukken van deze krant waren er nog 2 exemplaren van het eerste boek van Pietje de Grondwerker verkrijgbaar. Dit boek kost 7,50 euro en is ook net als het tweede boek via Corné Kremers te koop, bel/app 06 10 838 612 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..