Hoe leuk is het om in zes weekeinden, al fietsend, het hele Land van Cuijk beter te leren kennen? Dat kan tijdens het Fietsfeest Land van Cuijk 2024.

Onlangs werd het Fietsfeest afgetrapt met Ons Plattelandsrondje, komend weekeinde (zaterdag 22 en zondag 23 juni) staat Beeldenstorm, een afwisselende route langs vijftien kunstobjecten in de voormalige gemeente Cuijk, in de schijnwerpers.

Het Fietsfeest Land van Cuijk is een initiatief van de toeristische-recreatieve platforms in het Land van Cuijk, in samenwerking met Visit Land van Cuijk. De platforms hebben zelf aantrekkelijke routes samengesteld, waarbij de fietsers steeds langs opvallende kunstobjecten, beeldentuinen, ateliers van kunstenaars en -waar mogelijk- kunstmarkten gaan.

Het Cuijkse platform CRT Cuijk heeft de route Beeldenstorm gemaakt, een fietstocht van 40 kilometer langs vijftien kunstobjecten in Cuijk, Beers, Linden, Katwijk, Sint Agatha, Haps en Vianen. Je kunt ook afstappen in het centrum van Cuijk en een wandeling door het culturele hart van Cuijk maken. Op de website www.fietsfeestlandvancuijk.nl vind je de fietsroute, maar kun je ook de route van de wandeling door het centrum downloaden.

Centrummanagement Cuijk stelt bovendien vijf Cuijkse cadeaubonnen, ter waarde van € 20 per bon, beschikbaar voor de vijf deelnemers die onderweg de mooiste foto's maken van de kunstwerken die zij tegenkomen. De foto’s kunnen uitsluitend in het weekeinde van 22 en 23 juni via WhatsApp worden verstuurd naar 06-44859002. Voeg in het onderschrift jouw naam en adres toe. De foto's mogen met de eigen telefoon worden gemaakt.

De volgende Fietsfeestetappes zijn op 6 en 7 juli (kunstroute Boeren, Burgers en Bourgondiërs in Mill), 20 en 21 juli (KunstZinnig in Overloon en Vierlingsbeek), 24 en 25 augustus Over de Drempel (de kunstroute in Grave) en 31 augustus en 1 september De Kunst van het Geloven (een kunstroute door Boxmeer en Sint Anthonis)

Voor meer informatie over het Fietsfeest Land van Cuijk zie www.fietsfeestlandvancuijk.nl.