Foto: Luuk Buter

De bijen zoemen, de bloemetjes bloeien en de ergste nattigheid lijkt ondertussen voorbij. Het groei- en bloeiseizoen is in vliegende vaart van start gegaan en dus wordt het hoog tijd voor een speciale editie van het Rondje Tongelaar om al dat moois eens van dichtbij te ervaren!

Deze bijzondere wandeling wordt begeleid door Gijs Looijen, de beheerder van Tongelaar zelf, en de ervaren gids Miep Kuppen.

Verboden voor wandelaars, maar nu even niet

De wandeling zal gaan door twee zogenaamde 'rustgebieden' waar normaal geen wandelaars mogen komen. Ook de boswachters zelf komen hier maar weinig, zodat er rust heerst voor de natuur. Nederland is al druk genoeg. Voor dit Rondje Tongelaar maakt Brabants Landschap een keer een uitzondering en nemen Gijs en Miep je graag aan de hand mee naar een paar verborgen pareltjes van het landgoed! 

Bereid je voor op bloeiende orchideeën, beversporen, monumentale beuken en het zou vreemd zijn als we niet wat reeën zien.

Komt dat zien!

Praktische informatie

De wandeling start om 10.00 uur bij de poort van het kasteel. De parkeerplaats is aan de Hoogedijk in Mill. Vanaf hier is het ongeveer 8 minuten wandelen naar het kasteel. De wandeling van ongeveer 5 kilometer gaat over onverharde paden en is niet rolstoelvriendelijk. Honden zijn (mits vriendelijk en goed aangelijnd) welkom. 

Na de wandeling kun je het infopunt van Brabants Landschap bezoeken in het kasteel. Of geniet van een Goei Leven lunch: Soep van het Seizoen, zuurdesembrood en koffie of thee voor € 8,50 (normaal € 10,10). Het infopunt en het kasteel zijn geopend van 10.00 tot 18.00 uur. 

Reserveren

Deelname is gratis. Inschrijven is noodzakelijk, dat kan alleen via Brabants Landschap: https://www.brabantslandschap.nl/activiteiten/rondje-tongelaar-11/.