Proef het Broodje Land van Cuijk op het Pluk & Oogstfeest in Mill

Zondag 5 oktober wordt tijdens het Pluk & Oogstfeest in Mill het Broodje Land van Cuijk officieel gelanceerd. Dit (h)eerlijke lunchbroodje vol streekproducten is een initiatief van Land van Cuijk Boert Bewust in samenwerking met de provincie Noord-Brabant. Met drie smakelijke varianten – kip, varkensspek en vegetarisch – verbindt het broodje boer en burger op een unieke manier.

Van boer tot bord

Het Broodje Land van Cuijk bestaat voor meer dan 80 procent uit ingrediënten binnen een straal van 20 kilometer. Zo komt de kip uit Oploo, de kaas uit Sint Anthonis, de rode ui uit Haps en het brood van Bakker Teun uit Wilbertoord. De vegetarische variant bevat oesterzwammen uit Overasselt. De recepten zijn ontwikkeld door chef-koks Martien Bos en Martijn ten Brinke.

“Zo maken we zichtbaar waar ons eten vandaan komt én geven we een podium aan de boeren en makers in onze regio,” vertelt Hans Vermeulen, melkveehouder in Sint Hubert, deelnemer Land van Cuijk Boert Bewust en bestuurslid ZLTO Land van Cuijk “Het gaat om meer dan smaak: het gaat om verbinding.”

Proef en beleef

Bezoekers van het Pluk & Oogstfeest op 5 oktober kunnen de drie varianten van het Broodje Land van Cuijk proeven. “Heerlijke broodjes, dan in de kleinere variant om meerdere te proeven,” zegt Hans Vermeulen. “In de week van ons eten mogen we als Land van Cuijk Boert Bewust de broodjes zelfs presenteren aan het Ministerie in Den Haag en het Provinciehuis in Den Bosch. Zo zetten we het Land van Cuijk mooi op de kaart.”

Streekfeest vol activiteiten

Het Pluk & Oogstfeest is gratis toegankelijk en staat bol van de streekproducten, workshops, rondleidingen en live muziek. Van jong tot oud kan er ontdekken, proeven en genieten van alles wat de regio te bieden heeft. Het feest vindt plaats van 11.00 tot 18.00 uur in het Aldendrielpark en de Kasteelsche velden bij Kasteel Aldendriel.

Samen genieten

Het Broodje Land van Cuijk moet via lunchrooms, kantines en catering een vaste plek krijgen in het lunchmenu van de regio. Via streekinitiatief Goei Gerei wordt het broodje straks breder beschikbaar.

“Het is een broodje van ons allemaal,” aldus Hans Vermeulen. “Voor iedereen die van lekker, lokaal en eerlijk houdt.”

Kom dus zondag 5 oktober naar het Pluk & Oogstfeest in Mill, proef het Broodje Land van Cuijk en ervaar hoe lekker lokaal kan zijn!