Toneelvereniging Miamtoca speelt in het weekend van zaterdag 16 en zondag 17 april 2016 twee toneelstukken. Op beide middagen is het de jeugd van Miamtoca die het familiestuk “Sneeuwwatje en de zeven Erge” speelt.

Beide avonden zijn gereserveerd voor “He, mag ik mijn echtgenote terug”. Zowel de voorstellingen voor jeugd als volwassenen zijn te zien in de theaterzaal van Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill.

De middagvoorstellingen beginnen om 14.00 uur. Veertien jeugdleden variërend in leeftijd van negen tot zestien jaar spelen het knotsgekke moderne sprookje ‘Sneeuwwatje en de zeven Erge”. Als toeschouwer krijgt u al snel het idee, ik ken dit sprookje wel, maar in deze vorm heb ik het nog NOOIT gezien. Sneeuwwatje is Sneeuwwitje niet, al maakt ze wel een metamorfose door. Een koning die alles wat lelijk is mooi vindt. Een stiefmoeder met magische krachten en een prins met een ‘apart’ paard. Zeven Erge die allemaal wel een tic hebben. Dit alles wordt van commentaar voorzien door een Verteller.

’s-Avonds om 20.00 uur staan de volwassenen op de planken. Een klucht die zich afspeelt in de jaren zeventig. Geen gsm, tablet of IPhone, maar een telefoon aan een draad, een telegram en stevige moraal. Want zeg nou zelf, samenwonen met je vriendin terwijl je nog niet eens gescheiden bent. Je bijna ex-vrouw die op bezoek komt met haar nieuwe vriend om de scheiding te regelen. Alleen jammer dat tante nog niet op de hoogte is. Gelukkig komt ze op bezoek en kunnen de echtelieden verder. Maar alles loopt toch net wat anders als men gehoopt had. Een klucht in de traditie van ‘wie is wie” nu eigenlijk en “waarom ben ik hier en niet daar”. Een aanrader voor een avondje lekker lachen.