Met nog meer dan 100 dagen te gaan, klinkt op 21 mei 05.00 uur het startschot voor de eerste Kennedymars Cuijk. De teller staat al op ruim 190 lopers, die de 80Km aangaan. Organisator Remy Levink (29) is in zijn nopjes en spreekt van een mooi resultaat, waarbij de verwachtingen aardig worden overtroffen.

Vorig jaar zomer kondigde hij de plannen aan om een Kennedymars in Cuijk te organiseren en had hij de verwachting rond de 150/250 deelnemers te hebben voor de 80Km tocht. Met nog ruim 3,5 maand voor het evenement van start gaat en gemiddeld 2 inschrijvingen per dag kunnen deze cijfers bijna de prullenbak in.

“Cuijk en zijn omgeving leeft erg bij de wandelaars”, aldus Levink. Om de veiligheid en optimale verzorging te realiseren heeft hij voor de zekerheid het limiet op 500 gezet voor de 80Km lopers. “Volgend jaar misschien een balletje opgooien om hem in het centrum te laten starten”, aldus de organisator.

Route
De Route is klaar en laat mooie stukken van de omgeving zien, afwisselend van water naar natuurgebieden. Startend vanaf partycentrum “de Bond“ loopt de menigte door het centrum van Cuijk richting de Maas, om langs de JVC velden de wijken Cuijk Noord en de Heeswijk te passeren richting de Heeswijkse plassen naar Linden, waar zich de eerste rustpost bevindt. Na de rust loopt men via de Kraayenbergse plassen richting Beers, via natuurpad “het Hulsdonk” richting Kasteel Tongelaar in Mill. Recreatieplas de Kuilen, de Molenheide via het “Duits lijntje” naar Haps zijn de laatste gebieden voordat men de eerste 50Km hebben gewandeld.
Na Haps vervolgt men de weg naar de Vilt richting Beugen om via de Maashegge naar Sint Agatha, Vianen en Cuijk weer de start/finishlocatie te bereiken. De Route heeft 8 (overdekte) rustposten en 2 waterposten in het parcours om de lopers van de nodige etenswaren en drank te voorzien.

Nijmeegse 4-daagse training
Voor de mensen die wandelen erg leuk vinden, maar toch voor een kleinere afstand willen gaan, heeft de organisatie ook 15Km, 25Km, 40Km en 50Km wandeltochten op het programma staan. Deze wandeltochten zijn goed voor de Nijmeegse 4-daagse training of om gewoon lekker te wandelen en te genieten van de omgeving. De starttijden voor 40Km en 50Km zijn tussen 07.00 - 10.00 uur en 25Km en 15Km kunnen starten tussen 09.00 - 11.00 uur.

De inschrijving voor de Kennedymars kan via de website: www.kennedymarscuijk.nl.