Foto: Peter van Dijck fotografie en webdesign

In Theater Myllesweerd in Mill is zondag 20 maart (15.00 uur) de zwarte comedy Tegengas.nu te zien. Acteur Barrie Stevens: “Aan regisseur Jacques Janssen heb ik verteld dat ik graag eens mijn serieuze kant zou willen laten zien op het toneel.”

“Voorheen heb ik veel op de planken gestaan, maar nooit in een toneelstuk. Ik ben enorm blij met de kans die Jacques mij heeft gegeven. Samen hebben we de opzet van Tegengas.nu bedacht: ouderen die moeite hebben met het ouder worden, jongeren die de oudere generatie niet begrijpen. Wat gebeurt er als zij noodgedwongen een avond samen doorbrengen?”
Naast Barrie Stevens wordt de voorstelling gespeeld door Bruni Heinke en jong talent Matthijs van der Meer. Stevens werkte eerder met Van der Meer samen aan de musicalproductie Heerlijk Duurt Het Langst.

Tegengas.nu
Twee oude vrienden zoeken elkaar na lange tijd weer op. Ze vinden allebei dat de ander behoorlijk oud is geworden. Zij trekt hoge bloesjes aan, omdat ze met haar kalkoenkeel de groene blaadjes kan vergeten. Hij doet alsof hij nog achttien is, maar als homo ligt alleen oud roze nog voor hem klaar. Beiden ervaren vijandigheid wanneer ze affectie tonen voor jongeren, die hen meestal afstotelijk vinden. Ze voelen zich afgedankt. Daarvan worden ze heel balorig. De eenzaamheid en de angst voor vergankelijkheid proberen ze weg te werken met een illusie van de eeuwige jeugd. Ze besluiten het heft in eigen handen te nemen. We gaan niet meer zeuren en zullen de jongere generatie eens flink te pakken nemen!

Tegengas.nu is een zwarte comedy over de hang naar een eindeloze jeugd bij ouderen, vol grappige situaties met een serieuze ondertoon. Het is een aanklacht tegen de behandeling van ouderen door jongere generaties.

Tegengas.nu, geschreven door de jonge schrijver Lucas de Waard en geregisseerd door Jacques Janssen, is zondag 20 maart te zien in Theater Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill. De voorstelling start om 15.00 uur en de toegang bedraagt 15,00 euro. Dit is inclusief een consumptie. Kaartjes zijn af te halen aan de balie van Myllesweerd of online te bestellen via www.myllesweerd.nl.